Lukk søk

Fjordkraftligaen

September 7, 2021

Nittens tabelltips - 9. Ringerike: Blir ingen «kasteball»

Nitten og hockeyekspert Tor Nilsen tipper Fjordkraft-ligaen! På niendeplass følger sesongens eneste nykommer som har som mål å ende blant de åtte beste.

Foto: Sofie Alexandra Kitterød

Ringerike Panthers

Stiftet: 1974
Trener: 
Martin Boork
Hjemmebane: Schjongshallen
Plassering forrige sesong: 1. plass i 1. divisjon
Tre profiler:  Dustin Parks, Dennis Ryttar, Kenneth Pappalardo Gulbrandsen
Hjemmeside: ringerikepanthers.no

Ringerike vil kjempe om den siste sluttspillplassen. Dette er en klubb som har befunnet seg i toppen av 1. divisjon, men har i likhet med Grüner ikke ressurser til å bli noe topplag. Ringerike har likevel bedre forutsetninger for å være en utfordrer om åttendeplassen enn Grüner. Ringerike blir ingen «kasteball» i ligaen, men vil nok slite over tid mot klubber som har mer erfaring og en sterkere spillerstall. Dette vil nok utgjøre størst forskjell når serien er over halvspilt og belastningen på Ringerikes spillere slår inn. Det er stor forskjell på hvordan det kan tilrettelegges for spillerne i toppen av ligaen, som har betydelig mer resurser. Ringerike er en klubb som plukker opp unge spillere som ikke enda er gode nok for toppklubbene. Disse spillerne er noe «uferdige» men har bra potensiale. Med god utvikling vil de kunne bidra til at Ringerike kan bli en utfordrer til sluttspillet.

Vurdering:

Målvakter - terningkast 3:

Andreas Rian og Mathias Landa er to unge norske målvakter som må utfordre svenske Mattias Pettersson om spilletid for Ringerike. Pettersson er en erfaren målvakt, men ingen kjempe-CV, men Ringerike kan heller ikke plukke spillere fra samme «hylle» som topplagene i ligaen. Svensken må nok ha en toppsesong om Ringerike skal kapre en sluttspillplass.

Backer – terningkast 2:

Dennis Ryttar er den spilleren som har tatt mye ansvar og lenge vært en viktig forsvarspiller for Ringerike. Ryttar må nok ta mye istid også nå da laget ikke har noen skikkelig toppback på dette nivået. Klubben plukker opp unge spillere som har potensiale, men som enda ikke er på sitt beste og må derfor utvikles over tid.

Forwards - terningkast 3:

Ringerike har her heller ingen virkelige toppspillere forover i banen, og importene er av den noe rimeligere sorten. De spillerne som har produsert mye poeng i 1. divisjon må opp mot tilsvarende nivå om Ringerike skal kunne gjøre noe mer enn å utfordre om en siste sluttspillplass. Man tenker da først og fremst på Dustin Parks. Det skal også bli spennende å se hva nyervervelsen Brett Perlini kan tilføre dette laget. I denne lagdelen finnes det også noen spennende unggutter, men det forventes nok mest av Kenneth Pappalardo Gulbrandsen.

OBS! Tirsdag annonserte Ringerike signeringen av tidligere SHL-spiller David Åslin.

Trener - terningkast 3:

Martin Boork kan vel snart kalles Mr. Ringerike. Boork har vært i klubben i veldig mange år og gjort en god jobb med små ressurser. Det er selvfølgelig mye mindre press på treneren i en slik klubb. Forventningene fra omverdenen er betydelig mindre enn i toppklubbene - noe som gir mulighet for å jobbe over tid i en organisasjon som flytter seg mellom de to øverste divisjonene. Boork har satt en klar spillestil for sitt lag noe som medfører at de kommer til å bli vanskelige å bryte ned og da spesielt hjemme i Schjongshallen.

Sum Ringerike: 11

Flere spillselskaper, som Coolbet og Norsk Tipping, tilbyr spill på både vinneren av Fjordkraft-ligaen, topp tre, H2H, antall poeng og flere andre varianter: 

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form