Lukk søk

Elitehockeyligaen

January 12, 2024

Nitten.no erfarer: U20-VM back hentes til Färjestad

Etter kun et halvt år i Frisk Askers EHL-tropp flytter Ludvig Lafton til Karlstad for å bli en del av Färjestads U20-tropp.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

Lafton var ikke med til Stavanger torsdag, der askerbøringene ledet 3-0 før de klappet sammen og tapte i sluttminuttene, og har etter det nitten.no får opplyst spilt sin siste kamp for Frisk i denne omgang.

Backen er klar svenske Färjestad der han blir en del av klubbens U20-tropp.

- Ingen kommentar akkurat nå, sier Lafton-agent Joel Larsson til nitten.no fredag formiddag.

18-åringen ble flyttet opp i Frisk Askers A-tropp foran denne sesongen og står totalt med 34 kamper for de oransje.

Debut lørdag?

Klubbene er enige om en avtale som betyr at Lafton flytter til Karlstad. Backen kan etter det vi forstår også få sin debut i grønt allerede lørdag får Färjestads U20-lag møter HV71.

- Det har vært en dialog der, men per nå kan vi kommentere noe utover det, sier Frisk Askers sportssjef Vidar Wold til nitten.no.

Färjestad har tradisjonelt sett ofte sett over grensen vestover i spillerjakten og har også en geografisk tilknytning til Norge med Karlstad nær grensen.

I Karlstad-klubbens U20-tropp blir Lafton lagkompis med nordmennene Tobias Bjercke Larsen og 2006-modellen Elias Straume Vatne som har en fortid i Stavanger Oilers.

Tollefsen som trener

18-åringen vil også motta instrukser på norsk da Ole-Kristian Tollefsen er lagets assistenttrener.

Han er også en del av støtteapparatet rundt det norske U20-landslaget som nylig deltok i VM i Göteborg med Lafton som en del av troppen.

- Jeg vil si at Ludvig er Norges mest spennende back, født i 2006. I han får vi en skøytesterk og spillende back, og Ludvig har et bra førstepass, samt at han leser spillet godt. I de kampene han spilte for oss forrige sesong, viste han at han mestrer nivået, sa Vidar Wold til Frisk Askers hjemmeside om Lafton da han i fjor sommer ble flyttet opp i A-troppen.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form