Lukk søk

Elitehockeyligaen

March 11, 2023

Nitten.no erfarer: Norgesmesteren klar for Champions Hockey League

Med én uke igjen til semifinalene i sluttspillet, får nitten.no opplyst at årets norgesmester beholder sin plass i Champions Hockey League.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

Etter det nitten.no erfarer vil Norge få en av de fem såkalte «wild card»-plassene i Champions Hockey League neste sesong.

- Jeg har stor tro på at vi kan annonsere de fem «wild card»-nasjonene i løpet av kort tid. Vi venter på noen siste signeringer, opplyser CHLs kommunikasjonssjef Monika Reinhard til nitten.no.

Hun ønsker ikke å kommentere Norges posisjon nå. CHL, der Stavanger Oilers representerte Norge og var nær ved å ta seg videre til en historisk åttedelsfinale i fjor høst, skal endres radikalt.

I motsetning til fotballutgaven som stadig utvides skal blant annet antall deltagerlag kuttes fra 32 til 24 der 19 av dem er forbeholdt vinneren samt lag fra de seks største ligaene.

Signaler

Nitten.no har tidligere omtalt at Norge kan miste sin plass i den europeiske turneringen. Petter Salsten i Norges Ishockeyforbund har hatt dialog med CHL-ledelsen gjennom vinteren.

- Vi har sagt vi er interesserte, at vi ønsker å være med og har signert på det. Ingenting er bekreftet til oss selv, men vi har fått veldig positive signaler, sier sportssjefen til nitten.no.

Norge har hatt lag med i turneringen gjennom sin ligaranking siden oppstarten i 2014/15. Salsten bekrefter at det som før vil være norgesmesteren som får plass i CHL.

- CHL er styrt etter en aksjonæravtale der eierklubbene og enkelte ligaer skal ha så og så mange plasser. Historisk sett har Norge vært med, av og til har vi også søkt om to plasser, men nå har de endret strukturen og skapt usikkerhet om Norge kommer med. Nå venter vi på en bekreftelse, sier Salsten.

. Hva betyr en CHL-plass for norsk hockey?

- Jeg syns det er kjempeviktig. Det er den eneste arenaen der klubbene kan matche seg internasjonalt. Norge klubber har også hevdet seg bra der, spesielt Storhamar og Stavanger Oilers. Jeg tror det er en veldig positiv erfaring både for spillerne og klubbene.

Gruppespill utgår

Tidligere i vinter bestemte CHLs eiere seg for å endre turneringsstrukturen. Etter et møte i Sveits ble det kjent at kun 24 lag får plass i 2023/2024-sesongen og at gruppespillet fjernes.

De 24 plassene skal fordeles slik: den regjerende CHL-mesteren samt de tre beste lagene fra svenske SHL, sveitsiske National League, tyske DEL, finske Liiga, Extraliga fra Tsjekkia og ICEHL med lag fra Italia, Østerrike, Ungarn og Slovenia.

I tillegg vil fem lag fra fem mindre ligaer få såkalte «wild card»-plasser bestemt av CHLs styre med «sportslig suksess, men også potensiale i markedet» som kriterier.

Denne sesongen deltok lag fra følgende nasjoner ut over de som er sikret direkteplass neste sesong i CHL: Storbritannia, Frankrike, Slovakia, Norge, Polen, Danmark og Slovenia (Olimpija gikk inn i ICEHL sommeren 2021).

Finske Tappere, med Philip Granath, vant CHL denne sesongen. Sammen med Skellefteå, Växjö Lakers, Ilves, Genéve-Servette, Biel-Bienne, Dynamo Pardubice, Vitkovice Ridera, Red Bull München, Ingolstadt, Bolzano og Red Bull Salzburg er de allerede klare for neste utgave, ifølge CHL.

PS! De 24 lagene vil bli seedet i fire kategorier og skal spille enkeltkamper mot seks forskjellige motstandere der de 16 beste på én stor slutt-tabell tar seg videre til åttedelsfinaler.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form