Lukk søk

Elitehockeyligaen

February 12, 2024

Nielsen ferdig i Vålerenga: - Ønsker ham alt godt videre

Andrew Nielsen tar mandag farvel med lagkompisene på Jordal etter drøye tre måneder i Norge og er klar for spill i Slovakia.

Foto: nitten.no

Vålerenga-spillerne har hatt fri i helgen i forbindelse med landslagspausen. Samtidig har klubbledelsen og agenter jobbet med en mulig overgang for Andrew Nielsen som nå er i boks.

Canadieren tar allerede i dag farvel med Jordal og reiser i løpet av kort tid til slovakisk liga, etter det nitten.no forstår. Vålerenga bekreftet selv exiten senere mandag formiddag.

- Vi er da tilbake på den opprinnelige backoppsetbackningen vi hadde før sesongstart, og som vi fortsatt mener er best i EHL. Vi er opptatt av å holde oss innenfor budsjettrammene samtidig som vi ønsker å ha plass til å utvikle våre egne spillere. Summen av dette gjorde at vi i samråd med Andrew valgte å løse han fra kontrakten. Vi ønsker ham alt godt videre, sier sportssjef Anders Myrvold.

23 kamper

Mark Auk tilbake fra langtidsskade tidligere enn ventet er en av grunnene til at Nielsen nå reiser etter drøye tre måneder i norsk ishockey. Auk kan være tilbake i match allerede neste uke.

- Mark har gjort en meget god jobb og vist en enorm vilje til å komme tilbake, og vårt medisinske apparat har gitt han en fantastisk oppfølging. Nå er det veldig gledelig at han er klarert for spill, sier Myrvold.

Nielsen landet i Norge 1. november og debuterte kun 27 timer etter at han landet på norsk jord. Den 193 centimeter høye og 102 kilo tunge backen imponerte for Oslo-klubben innledningsvis, men prestasjonene har variert på denne siden av nyttår både for Nielsen og Vålerenga.

Nielsen har foruten 15 kamper for Black Wings i ICEHL, spilte i Nord-Amerika hele karrieren.

26-åringen har 258 matcher i AHL og var forrige sesong innom både Cleveland Monsters, Scranton Penguins og San Diego Gulls, men spilte mest for Utah Grizzlies i ECHL. I fjor høst tilhørte han Trois-Rivieres Lions i samme liga.

Trivdes

- Moro! Jeg koste meg!

Det sa Nielsen til nitten.no etter hjemmedebuten foran 5250 tilskuere på Jordal som ga 4-1-seier over Storhamar 4. november - forøvrig serielederens forrige tap.

- Det var så kult. Slikt har vi ikke hjemme (i Nord-Amerika). Det er i så fall i sluttspillet eller finaler. Jeg håper på flere slike opplevelser og at vi fortsetter å vinne kamper, sa canadieren.

Siden har seiersprosenten gått ned for serietoeren og Nielsen forlater på norsk ishockey foran serieinnspurten og sluttspillet.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form