Lukk søk

Elitehockeyligaen

May 8, 2024

Nitten.no erfarer: Nå blir Bonsaksen Vålerenga-spiller

Hjemkomsten «alle» ventet på for to år siden ble ikke avlyst, men utsatt. Nå blir Alexander Bonsaksen igjen Vålerenga-spiller.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

- Bonsaksen har valgt å ikke forlenge med Frisk Asker. Vi takker han for to fine år, skrev Frisk Asker på sin X-konto mandag.

Ved å gå ut med den meldingen, avslørte askerbøringene langt på vei også at «Bonsa» blir Vålerenga-spiller. Det har lenge vært kjent at det har stått mellom de to klubbene for 37-åringen som nå returnerer til Jordal ti år etter han ble Tappara-spiller.

Det er derfor ingen stor hemmelighet, men nitten.no er kjent med at Bonsaksens samtaler med Frisk Asker og Vålerenga denne våren nå har endt opp med VIF-kontrakt.

- «Bonsa» er jo Vålerenga-gutt. Vi har snakket med ham så får vi se hva det blir til, sa Vålerenga-sportssjef Anders Myrvold til nitten.no nylig.

Pressekonferanse

Det har ikke lyktes nitten.no å få en kommentar fra Bonsaksen.

Onsdag morgen har Vålerenga sendt ut invitasjon til pressekonferanse på Jordal klokken 13 samme dag der en ny signering vil bli presentert med Myrvold og assistent Mats Trygg på plass.

Bonsaksen, som nylig ble far for andre gang, er Vålerenga-gutt og kom opp som en del av den sterke 87-årgangen sammen med blant andre Mats Zuccarello.

I november 2014 ble han hentet til finsk hockey, og da det våren 2022 ble kjent at «Bonsa» skulle flytte hjem, virket VIF-returen opplagt.

Den mye omtalte overgangsprosessen endte likevel ikke på Jordal da 37-åringen signerte en toårskontrakt med Frisk Asker til tross for at han ga nettopp det utfallet 10 prosent sjanse i første samtale.

Hetset

«Bonsa» opplevde dialogen med Frisk Asker som mest profesjonell og hadde allerede bestemt seg da Vålerenga gjorde et siste forsøk tidlig i mai for to år siden.

- Jeg skulle kanskje ønske de hadde en litt annen tilnærming til at jeg skulle hjem - dersom de var interesserte. Å reise dit har jo vært tanken. Drømmen er alltid å vende tilbake til moderklubben og vinne. Jeg har som regel dekning på telefonen så det hadde vært mulig å få tak i meg. Når det er sagt blir mine følelser for Vålerenga aldri borte. De kommer alltid til å være der, sa Bonsaksen til nitten.no.

Han var overrasket selv og innrømmet at det var sårt. I comebacket i norsk hockey var han med på å slå gamle Vålerenga-kompiser i den utsolgte serieåpningen i Varner Arena.

Mens Frisk-fansen hyllet Bonsaksens klubbvalg med eget banner, antydet VIF-fansen i svingen at backen hadde solgt seg slik man gjør i det mange mener er verdens eldste yrke.

- Det var gøy. Jævlig gøy! Det var kult å se Klanen og deilig å få litt hets. Det skulle bare mangle! sa Bonsaksen til nitten.no etter kampen.

To år senere blir den tidligere landslagsspilleren igjen Vålerenga-gutt.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form