Lukk søk

Elitehockeyligaen

April 26, 2023

Nitten.no erfarer: Johansen blir Frisk Asker-trener

Etter det nitten.no får opplyst blir tidligere landslagssjef Roy Johansen torsdag presentert som ny Frisk Asker-trener.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

Flere uavhengige kilder opplyser til nitten.no at Roy Johansen blir Frisk Asker nye trener. Da vi onsdag spurte Frisk-sportssjef Vidar Wold når klubben venter en avklaring på trenerjakten:

- I morgen, svarte mannen som avsluttet sesongen som klubbens hovedtrener etter at Jan-André Aasland ble løst fra sine oppgaver.

- Hva sier du til at vi erfarer at det blir Roy Johansen?

- Da sier jeg at tampen brenner!

Etter det nitten.no får opplyst hadde klubben styremøte onsdag der man innstilte på rutinerte Roy Johansen som ny trener. Senere har Frisk kalt inn til pressekonferanse i Varner Arena torsdag klokken 15 der klubbens nye trener vil bli presentert.

Det har ikke lyktes nitten.no å få en kommentar fra Johansen onsdag kveld. Svenske Joakim Fagervall, med en fortid i blant annet Luleå, Malmö og Djurgården skal også ha vært en kandidat til jobben.

Rutinert

Roy Johansen er best kjent fra tiden som landslagssjef der han gjennom 15 år bidro til å løfte nivået på Norges beste menn som både tok steget opp på øverste nivå, nådde kvartfinalen i VM tre ganger og deltok i to OL.

Etter Norge-jobben returnerte 62-åringen til Vålerenga. Sommeren 2021 kom beskjeden om at han ville gå over i en rådgiverstilling i klubben, og før sesongen var over var Johansen på plass i Manglerud Star for å hjelpe klubben med å berge plassen.

I fjor sommer ble han en del av det som skulle være en offensiv satsing i MS, men økonomien sviktet og Johansen og assistent Morten Ask takket for seg før jul.

Noe overraskende ble Johansen i januar presentert som ny sjef i danske Rungsted Seier Capital.

- Siden jeg og Morten trakk oss på den måten vi gjorde i MS, var jeg åpen for å ta noe annet. Men ikke hva som helst selvfølgelig. Jeg måtte forsikre meg om at dette var en solid klubb og at det føltes riktig. Det gjorde det denne gangen. Nå blir det jobb her i tre og en halv måned også får vi se hva som skjer i neste omgang, sa den rutinerte treneren til nitten.no i januar.

Het kandidat

For en drøy uke siden skrev Budstikka at Frisk Asker sto igjen med fire trenerkandidater og at Johansen var en av disse.

- Roy Johansen er fortsatt en av de kandidatene som vi snakker med, uttalte Vidar Wold.

Også Johansen selv har vært tydelig på at Frisk Asker er en klubb han gjerne kunne tenke seg å lede. Så sent som onsdag fikk askerbøringene på plass rutinerte Tobias Lindström.

- Du vet hva du får med Roy. Vi ønsker å gjøre endringer i Frisk Asker, og det er ikke noen tvil om at Roy Johansen fyller flere av de kriteriene. Han har en tydelig leder- og spillestil, har Wold uttalt til Budstikka.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form