Lukk søk

Elitehockeyligaen

March 21, 2023

Nitten.no erfarer: Fjordkraft forsvinner som ligasponsor

Det ble med tre sesonger under navnet Fjordkraft-ligaen. Etter det nitten.no får opplyst forlenger ikke strømleverandøren avtalen som ligasponsor.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

I oktober 2020 presenterte Norges Ishockeyforbund og Norsk Topphockey Fjordkraft som ny ligasponsor for øverste nivå på herresiden.

Avtalen løper ut 2022/2023-sesongen, og etter det nitten.no får opplyst vil denne ikke bli forlenget. Det er ventet at partene vil gå ut med at samarbeidet opphører i løpet av kort tid.

Nitten.no har vært i kontakt med styreleder i Norsk Topphockey, Henning Svendsen, vedrørende avtalen med Fjordkraft tirsdag. Han henviser til daglig leder i Elitehockey AS, Cato Cocozza, som ikke har besvart våre henvendelser.

Tok over for Get

Grunnen til at Fjordkraft ikke forlenger avtalen skal være endring i sponsorstrategien hos strømselskapet fremover. Ligasponsoravtalen skal ha hatt en verdi på over fem millioner kroner i året.

Markedsdirektør i Fjordkraft, Janette Bjorøy, ønsker å bekrefte nitten.no sine opplysninger, men henviser til en pressemelding som vil bli sendt ut i løpet av dagen.

- Jeg kan ikke si noe mer utover det, sier Bjorøy.

Øverste nivå på herresiden var lenge kjent som Get-ligaen. VG har tidligere skrevet at bredbåndleverandøren har sponset norsk ishockey siden 2004, og at de i 2015 inngikk en femårsavtale med Norsk Topphockey verdt rundt fem millioner i året.

Etter at denne gikk ut, våren da pandemien avlyste sluttspillet, kom Fjordkraft inn som ligasponsor få uker før seriestart i oktober samme år.

Bambusa-ligaen

Øverste nivå for damer har de siste to sesongen båret navnet Bambusa-ligaen. Den historiske avtalen med ble presentert høsten 2021 med varighet på to sesonger

- Det å få et liganavn på eliteserien for kvinner vil bety enormt mye, og er et viktig steg på veien for likestilling i idretten vår. Norges Ishockeyforbund har tydelige ambisjoner på vegne av jente- og kvinnehockeyen, og dette er en svært viktig sponsorsignering for norsk ishockey, sa ishockeypresident Tage Pettersen da avtalen ble presentert.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form