Lukk søk

Elitehockeyligaen

January 14, 2023

Vålerenga bekrefter Hamonic-signering: - En leder på og utenfor banen

Lørdag bekrefter Vålerenga at de har sikret seg den 195 centimeter høye og 98 kilo tunge backen Justin Hamonic.

Foto med tillatelse: Scott Wiggins

- Etter en lang og god dialog har vi vært så heldige å få landet Justin Hamonic. Med sin oppofrende og tøffe spillestil vil han tilføre en ekstra dimensjon på backsiden vår, sier Anders Myrvold i Vålerengas sportsutvalg til nitten.no.

I en video Vålerenga publiserte på Twitter fredag ettermiddag presenterte en ikke navngitt eller synlig spiller seg på følgende måte:

- Jeg er ikke her for å delta, men for å konkurrere, kjempe hardt og spille med passion kveld etter kveld. Jeg kommer til Oslo fordi jeg vil vinne. Jeg vil være en del av et lag som vinner noe.

Backkjempe

Nitten.no erfarte at det var Justin Hamonic som var på plass i Oslo, og lørdag bekrefter Vålerenga at det er canadiske Hamonic som har signert.

- Justin er en storvokst forsvarer med gode defensive kvaliteter. En leder på og utenfor banen. Han vil bli god å ha i tøffe og tette kamper fremover, sier Myrvold som uttaler seg på vegne av klubbens sportsutvalg.

Hamonic kommer nå fra spill i Greenville Swamp Rabbits i ECHL der han skal ha blitt løst fra kontrakten rett over nyttår.

- Han er stor og sterk, bruker størrelsen sin til fysisk og bra defensivt spill, sier Liiga-proffen Christian Kåsastul, som spilte seks kamper sammen med Hamonic i USA, til nitten.no.

Da VIF presenterte Andreas Martinsen mandag 2. januar, sa Myrvold følgende om status i Vålerenga-troppen:

- Noen mener troppen vår er veldig bred, men det er den ikke på grunn av alle skadene. Nå håper vi Jørgen Karterud snart er tilbake, og med alle klare for match ser troppen ganske komplett ut. Da blir det konkurranse.

Nå får man i tillegg ytterligere påfyll i form av muskler, kilo og centimeter som mange har etterlyst på Jordal.

Spilte i England

28 år gamle Hamonic har vært innom en rekke klubber i WHL, ECHL og AHL. I 2018/2019-sesogen spilte han 42 kamper for Angers i den franske ligaen før det ble overgang til Coventry Blaze.

2020/2021 var backen en del av Tulsa Oilers i ECHL før det ble retur til Coventry og den britiske ligaen. Denne sesongen har Hamonic vært på isen i 22 kamper og gjort fem poeng for Greenville Swamp Rabbits.

Vålerenga har siden seriestart sluppet både Christoffer Törngren og Svein Petter Falk-Larssen, mens Rasmus Ahlholm, Joachim Lunde Hermansen, Mitch Gillam, Darien Craighead og Andreas Martinsen er hentet inn.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form