Lukk søk

Fjordkraftligaen

July 19, 2021

Nilsen tipper Fjordkraft-ligaen: VIF-gull og Oilers utenfor topp tre

Hockeyekspert Tor Nilsen har vurdert Fjordkraft-ligaen snaue to måneder før seriestart. Han spår knallhard kamp om medaljene med flere lag som ser sterke ut.

Nitten.no har bedt Nilsen analysere status for de ti lagene i Fjordkraft-ligaen og tippe en tabell med rundt åtte uker igjen til dropp.

- Dette er mitt tips etter det jeg ser av lagbygging så langt. Det er selvfølgelig vrient før alle er ferdige, men det er nok ikke langt unna fasiten likevel, sier Nilsen.

Hockeyekspertens tips:

1. Vålerenga:

Har en solid norsk kjerne i laget og vil ha mulighet til å hente inn importer om det er ønskelig underveis i sesongen. VIF har to gode norske målvakter og en solid backrekke med masse erfaring. Har som de fleste lag som vinner titler en offensiv toppback i Tommi Taimi. Forwardssiden er sterk, og med signeringen av Mathis Olimb har de et veldig bra lag som bør kunne kjempe om både seriegull og NM-gull denne sesongen. Med en mulighet til endelig å få fylle «nye Jordal» er dette laget det som ser sterkest ut på dette tidspunktet.

2. Frisk Asker:

Frisk bygger videre på et solid lag slik de har gjort de to siste sesongene. Solid kjerne med norske spillere som har vunnet både NM og sluttspill for klubben tidligere. Har hentet inn gode importer og vil garantert være en utfordrer til å vinne både serien og NM-gull. Kontinuitet på trenersiden og en ny arena som ser ut til å bli klar i løpet av sesongen. Det ser lyst ut for at det vil være et varig topplag i Asker, og det er flere gode norske spillere som har hatt god utvikling.

3. Storhamar:

På Hamar bygger de videre på sin satsing med å fornye og dermed få litt yngre lag enn tidligere sesonger. Har beholdt det meste av troppen fra forrige sesong hvor laget hevdet seg i toppen. En veldig god førstemålvakt og har potensiale til å nå helt opp, men de vil kunne trenge å hente inn en toppback som kan produsere mer. Sterk forwardoppsetning og mange alternativer til å bygge fire sterke formasjoner med Patrick Thoresen som hærfører og en miks av spillere som er på vei opp i karrieren. Har en solid oppbakking i egen by og av egne fans som vil kunne gi laget et ekstra løft. Det kan gi det lille ekstra som kan utgjøre en forskjell og dermed dytte laget enda høyere opp, men konkurransen i toppen er veldig hard denne sesongen.

4. Stavanger:

Oilers har et bra lag og kan utfordre om medaljeplassene dersom importene er gode nok. Har skiftet en del spillere og bygger dermed litt nytt. Har en topp førstemålvakt og en god backoppsetning. Bra forwardsoppsetning, men er helt avhengig av de har truffet på importene for å kunne vinne noe denne sesongen. Konkurransen på topp fire er hardere enn tidligere og Stavanger har potensiale å ta medalje, men ser ikke like sterke ut som de var da de vant noe sist.

5. Lillehammer:

Ny og dyktig trener i Aleksander Smirnov og en bedre målvakt som vil kunne gjøre laget bedre, men mangler kvalitet på backsiden og hvem skal score målene som gjør at Lillehammer skal kunne utfordre toppklubbene? Må treffe på importene for å kunne utfordre topp fire og har mulighet til å forsteke laget da det er ledige plasser på importkvoten. Her bør det hentes en topp back da de ikke har det i dag. Det må også hentes inn en forward som kan score mål. Andreas Martinsen er en toppspiller, men han må få riktige spillere rundt seg, så han får benyttet sin spisskompetanse - noe som jeg mener ikke var tilfelle forrige sesong.

6. Stjernen:

Har forsterket laget og hentet inn en del nye importer. Disse må levere om det skal bli noen mulighet til å kjempe om medaljer - noe jeg er usikker på om det er gode nok til slik laget ser ut i dag. Ny trener og ny giv med en ganske bra norsk stamme i laget vil uansett gjøre at de bør kunne utfordre toppklubbene i større grad en tidligere sesonger. Ser uansett ikke at de har hverken en topp målvakt, back eller sterke nok forwards til å havne blant de fire beste slik det ser ut nå. Stjernen vil nok kjempe med Lillehammer og Sparta om plassene bak topp fire.

7. Sparta Sarpsborg:

Har hvert flinke til å få frem spillere fra egen klubb, og har mange spennende unge spillere i god utvikling. Utfordringen er at det ikke er like enkelt å beholde disse spillerne da klubben ikke har samme ressurser som da de var i toppen av ligaen. Sparta har kontinuitet på trenersiden og har beholdt noen gode importspillere. Ny og spennende målvakt som kan gi laget et løft, men Sparta har mindre å rutte med enn konkurrentene som gjør at de ikke vil kunne kjempe i toppen, men vil kunne utfordre lagene på femte- og sjetteplass.

8. Manglerud Star:

MS bør være et lag som tar en sluttspillplass, og har bedre spillerstall og forutsetninger enn Grüner og Ringerike. Har flere gode enkeltspillere og en god målvakt, som på en god dag vil kunne bidra til at laget tar poeng fra topplag. Det vil likevel bli litt for tynt til å henge med på øvre del av tabellen.

9. Ringerike:

Vil kjempe om siste sluttspillplass, og er en klubb som har befunnet seg i toppen av 1. divisjon, men har ikke ressurser til å bli noe annet enn en utfordrer om åttendeplassen. Laget blir ingen «kasteball», men vil nok slite over tid mot klubber som har mer erfaring og en sterkere spillerstall.

10. Grüner:

Har ikke forutsetninger for å være noe annet enn et bunnlag på dette nivået. Har for tynn spillerstall og for få toppspillere til å ta en sluttspillplass slik det ser ut i dag. Jeg tviler på at det finnes ressurser til å hente inn gode nok importer som kan løfte laget opp blant de åtte beste.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form