Lukk søk

Fjordkraftligaen

August 7, 2021

Nilsen hentet på prøvespill av Jagr (49): - Han er helt sjuk

I tsjekkiske Rytiri Kladno er det Jaromir Jagr som bestemmer. Nå vurderer hockeylegenden å signere den norske backen Håkon Nilsen.

Nilsen, som var en del av landslagstroppen under oppkjøringen til VM i vår, men som ikke ble med til Riga, har brukt den siste uken på å vise seg frem i Kladno.

Den nyopprykkede klubben er ute etter å styrke stallen foran comebacket på øverste nivå i Tsjekkia.

- Jeg skal være her et par uker, trene med laget og spille noen kamper. Så skal de gi meg beskjed hva de tenker. Jeg har ikke hørt så mye enda, men de sier jeg har spilt bra, så får vi se. Jeg må bare fokusere på det jeg kan gjøre noe med. Alt det andre er mest en jobb for agenten min, sier Nilsen til nitten.no.

- Målet er å få kontrakt med Kladno?

- Ja, selvsagt håper jeg det ender med det. Men det må være en bra pakke der spilletid er det aller viktigste. Det er ingen vits å være i en klubb der man ikke får spille. Det blir jeg ikke noe bedre av, svarer backen som torsdag spilte treningskamp mot Dukla Jihlava med rundt 3000 tilskuere i hallen.

Jagr er sjefen

I sin 33. sesong som profesjonell hockeyspiller bidro Jaromir Jagr i vår til å spille Rytiri Kladno opp i toppdivisjonen.

49-åringen, som også eier klubben, noterte én assist i den syvende og avgjørende opprykkskampen mot Dukla Jihlava og endte på 22 poeng på 35 kamper.

- Jeg spilte jo med Mats Trygg forrige sesong, og han er 45. Jagr er altså fire år eldre! Det er helt sjukt. Det går ikke like fort som før, men han er en veldig smart spiller. Man ser den erfaringen han har. Han bruker kroppen sin og beskytter pucken på en enorm måte. Han er helt sjuk. Imponerende, sier Nilsen.

- Jeg forventer mer av meg selv, men hvis jeg legger opp, vet jeg at flere av sponsorene våre forsvinner. Derfor har jeg ikke noe valg. Jeg kan ikke slutte. Vi har også en utsolgt utendørskamp til vinteren jeg må ha med meg, sier Jagr til nhl.com om sitt elskede Kladno - klubben han debuterte for i 1988/89-sesongen!

Jagr er heller ikke den eneste rutinerte profilen i Kladno-troppen. 38 år gamle Tomas Plekanec har som klubbikonet flyttet tilbake til moderklubben etter 15 sesonger i Montreal Canadiens.

Utelukker ikke Norge

Håkon Nilsen har tilbrakt det meste av karrieren i USA, men dro til Norge og Manglerud Star foran 2019/2020-sesongen og gjorde da 18 poeng på 36 kamper. Forrige sesong ble det kun 21 kamper i den avbrutte ligaen.

Selv om målet nå er spill utenlands, og da heller aller helst i Kladno, utelukker ikke backen en retur til Fjordkraft-ligaen.

- Jeg har ikke tenkt så mye på det, og det er agenten min som tar seg av slikt, men vi får finne ut av hva som skjer etter hvert. Det kommer muligheter. Jeg har lyst til å komme meg oppover, spille med gode spillere og bli bedre, forklarer Nilsen.

- Men Norge kan være et alternativ, ja. Jeg syns det er en bra liga med bra hockey. Jeg ble veldig overrasket da jeg kom hvor bra nivået faktisk er.

- Kan det bli Manglerud Star igjen og?

- Jeg kjenner alle guttene i MS. Det er litt som hjemme for meg. Det var de som ga meg sjansen og det er et sted jeg får spille mye. Vi får se hvordan dette går, sier Nilsen.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form