Lukk søk

1. divisjon

March 26, 2023

Niklas (28) ledet Lørenskog-amatørene opp: - Det skal egentlig ikke gå an!

Med en tropp der ingen får betalt og snittalderen har ligget på under 20 år, har Lørenskog tatt seg tilbake til øverste nivå i norsk hockey!

Foto: 

- Det skal egentlig ikke gå an det her. Det blir nesten for dumt, men det sier jo bare enda mer om prestasjonen. Jeg er ekstremt imponert og stolt over guttene. De har levert en stor idrettsprestasjon. Jeg tror nesten ingen skjønte at vi hadde rykket opp i går.

Det sier Lørenskog-trener Niklas Andresen til nitten.no dagen derpå og unnskylder den noe rustne stemmen.

- Feiringen ble fuktig den. Jeg skal ikke legge skjul på det. Men det var fortjent!

Det sensasjonelle opprykket ble markert på isen, i garderoben i Halden, på bussen hjem og senere utover natten på utestedet Liv & Røre på Triaden rett ved ishallen på Lørenskog.

Ødela festen

I Halden hadde 2000 mennesker presset seg sammen for å se Comet fullføre en imponerende kvalifisering med opprykk. Ett poeng ville være nok, men Lørenskog vant 2-1 og passerte med det både Comet og Grüner.

Laget som endte på tredjeplass i 1. divisjon med 23 seirer og 12 tap spiller på øverste nivå neste sesong.

- Det var få som hadde troen på oss før sesongen, få hadde troen på oss før play in-kampene og ingen hadde troen på oss i kvalifiseringen. Å motbevise alle er én ting i seg selv, men prestasjonene er det største, sier trener Andresen.

Da Comet pådro seg sin andre tominutter med seks sekunder igjen av sesongen, tok Lørenskog-sjefen time out.

- Jeg sa vi måtte puste og ikke finne på noe tull. Jeg klarte ikke å innse hva som var i ferd med å skje. Det kokte i boksen. Jeg var ikke overbevist, sier Andresen og ler.

- Har dere hatt troen på dette selv?

- Hele veien. Vi visste det kom til å svinge med et ungt lag, men vi har lært hele veien og fulgt planen til punkt og prikke. Resultatene etter jul snakker for seg selv. Vi har hatt en enorm kurve, større enn vi forventet. Jeg har tenkt det ville holde til play in, men så kunne det bli tøft. Følelsen av at vi kan slå alle er uvurderlig. Guttene har jobbet steinhardt for hverandre hele veien.

Hva nå?

«De siste amatører» er et slitt uttrykk, men Lørenskog-gjengen føler definitivt beskrivelsen passer godt for Romerikes beste hockeylag. Andresens tropp hadde en snittalder på 19,7 år i play in-kampene og et samlet godtgjørelse på 0 kroner.

- Det er ingen som får en krone utenom trenerne. Og de blir absolutt ikke rike. Vi snakker små budsjetter her, sier Andresen.

- Jeg tror det er mange i dag som tenker «hva gjør vi nå egentlig?». Dette var ikke planlagt. Vi er ikke slik stilt nå at vi er klare for dette, men vi har noen måneder å jobbe på. Det starter allerede i morgen. Det er mye som skal på plass. Det blir en sommer med mye jobb. At det blir en kamp for å overleve neste sesong, er det ingen tvil om.

Lørenskog har hatt et samarbeid med den gamle rivalen Vålerenga denne sesongen, men det opphører etter det sensasjonelle opprykket. Andresen sier romerikingene skal beholde identiteten og fortsette satsingen på lokale unggutter.

- Men vi er nødt til å forsterke. Det sier seg selv. Og det er viktig for meg at guttene får noe. Vi har gode sponsorer og jeg håper flere kommer på plass og støtter et ungt lag som har tatt steget opp.

- Opprykk som 28-åring gjør seg fint på CVen din?

- Jeg er ekstremt ydmyk og syns dette er bare kult. Jeg vil skryte av guttene og ikke meg selv. Det er hyggelig med anerkjennelse, men dette handler om laget. De har kriget på hver eneste dag og levert en enorm prestasjon!

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form