Lukk søk

Elitehockeyligaen

November 6, 2023

Nielsen etter Jordal-debuten: - Slikt har vi ikke hjemme

JORDAL (nitten.no) Andrew Nielsen har spilt over 250 kamper i AHL, men få har underholdt ham mer enn publikum på utsolgte Jordal Amfi lørdag.

Foto: nitten.no

- Moro! Jeg koste meg!

Slik innleder Andrew Nielsen når han blir spurt om sitt første møte med Jordal Amfi og den fullsatte klassikeren mot Storhamar.

5250 tilskuere skapte en herlig ramme i 4-1-kampen lørdag inkludert en tifo under introen, god stemning hos hjemmefansen og solid oppmøte fra Hamar bak motsatt mål.

- Det var så kult. Slikt har vi ikke hjemme (i Nord-Amerika). Det er i så fall i sluttspillet eller finaler. Jeg håper på flere slike opplevelser og at vi fortsetter å vinne kamper, sier canadieren til nitten.no.

- Jeg har spilt noen store kamper, men dette er nok det mest underholdende publikummet jeg har spilt for. Kult! 

To strake

Nielsen landet i Norge onsdag med en CV som inneholder 258 matcher i AHL. Han var forrige sesong innom både Cleveland Monsters, Scranton Penguins og San Diego Gulls, men spilte mest for Utah Grizzlies i ECHL.

Denne høsten har Nielsen tilhørt Trois-Rivieres Lions i samme liga før Anders Myrvold slo på tråden.

Tøffingen fikk sitt første med Norge onsdag, debuterte i 2-1-seieren i Sparta Amfi torsdag og bidro lørdag til 4-1-seieren som betyr at Vålerenga tar steget opp på tabelltoppen med seier mot Comet tirsdag.

- Jeg er glad for å ha fått et par matcher og kommet inn i det allerede. Jeg har spilt hockey hele livet, det er litt annerledes med nye lagkompiser og nytt lag, men alle har tatt meg så godt imot så dette har gått fint, sier Nielsen.

- Har møtet med Norge og VIF vært som ventet?

- Jeg har noen kompiser som har spilt her tidligere, men kom med et åpent sinn. Det har vært moro og bra og jeg gleder meg til å bygge videre på dette. Alle virker stolte av å bære drakten her, og da er det lett å jobbe hardt for lagkompisene og klubben.

Sesongbeste

Storhamar hadde full kontroll da de slo et flatt Vålerenga greit 4-0 i CC Amfi for en måned siden. Lørdag var rollene snudd.

VIF-sjef Fredrik Andersson mente Oslo-laget trolig leverte sesongens beste match på den utsolgte arenaen. Og med tre poeng mot Comet tirsdag, tar Vålerenga EHL-pause på tabelltoppen.

På spørsmål om Nielsens start i den blå drakta, svarer svensken:

- En veldig bra start. Det er akkurat dette vi har savnet litt i backoppsetningen vår. Han tar enkle, korrekte avgjørelser, er stor, sterk og kan være tøff. Og han kommer også til å vokse fremover.

- En flott start for ham. Det er en god og solid forsvarsspiller som spiller tøft og fysisk, er dommen fra backkollega Tommi Taimi.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form