Lukk søk

Elitehockeyligaen

January 19, 2022

Ni utsettelser for VIF: - Uholdbart å spille slik det er nå

Denne uken kom utsettelse nummer åtte og ni den siste tiden for Vålerenga-spillerne. Også lørdagens kamp mot Grüner er i fare.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

- Man begynner jo å bli vant til det. Dessverre, sier Vålerenga-kaptein Tobias Lindström til nitten.no.

Han snakker om de mange utsatte kampene som har kommet på kort varsel den siste drøye måneden. Vålerenga opplyste forrige uke selv at antallet da var syv av diverse årsaker både hos Oslo-klubben og motstanderne.

Siden den gang har både tirsdagens og torsdagens lokaloppgjør mot Manglerud Star blitt skjøvet på.

- Det er uholdbart for oss å spille kamper slik det er nå. Jeg er syk selv så for meg kom ikke dette som noe sjokk. Men vi må bare håndtere det. Det er mye verre om det stenges ned, sier Lindström.

16 mann ute

Vålerenga opplyste tirsdag at de de hadde hele 16 spillere ute med smitte, karantene, skader eller utøvere som må gjennom det såkalte «return to play»-programmet før de kan være tilbake i kamp.

Klubben har derfor også bedt om at lørdagens oppgjør mot Grüner blir flyttet.

- Vi må bare få folk tilbake på beina, ta dag for dag og spille så mange kamper vi kan utover, sier Lindström.

- Det blir et voldsomt program for dere etter hvert her?

- Det kommer det til å bli, men sånn er det. Det er ikke så mye å gjøre med. Vi vil bare spille hockey nå. Det har blitt få kamper siden midten av desember.

Og få er faktisk kun to - oppgjørene mot Sparta og Ringerike 4. og 9. januar. Dersom også Grüner-kampen utsettes, kan neste VIF-kamp bli klassikeren mot Storhamar på Jordal tirsdag.

Koronasmittet

Tobias Lindström har selv testet positivt den siste tiden og er nå i isolasjon med milde symptomer. Fredag håper han å være tilbake på isen og begynne på programmet som skal lede til et forhåpentligvis raskt kamp-comeback.

- Man må være litt forsiktig så det ikke blir noen komplikasjoner, men så lenge man passer på, kjenner etter og gjør som legeteamet sier skal det gå bra, sier svensken som har blitt nordmann.

- Tror du fortsatt at sesongen blir fullført?

- Ja, det tror jeg. Det er vel bare vi som ligger langt etter. men spiller man tre kamper i uken kommer man fort inn i det igjen. Vi er hvert fall forberedt på det så får vi se hva forbundet sier. Hvis flere rammes som oss kan det kanskje bli vanskelig, men. Det viktigste er å få gjennomført sluttspillet.

- 16 mann ute er mye?

- Da er det vanskelig å spille kamper. Å trene også. Men vi må bare gjøre det vi kan.

Vålerenga hadde en periode forrige uke målvaktstrioen Steffen Søberg, Tobias Johansen Breivold og Magnus Knutsen ute med korona og måtte på keeperjakt i håp om å få gjennomført kampene mot MS. Nå kan minst en av de tre være tilbake dersom ikke neste kamp spilles før tirsdag 25. januar.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form