April 26, 2021

NHL i natt: Zibanejad med sitt tredje hattrick for sesongen

New York Rangers tviholder på håpet om sluttspill etter at den svenske målmaskinen gjorde sitt tredje hattrick for sesongen i natt

Det var flere jevne oppgjør under nattens oppgjør i NHL. Alle kampene endte med hjemmeseier, hvor det måtte overtid til for å kåre en seier i Philadelphia og hos Tampa Bay Lightning.

Zibanejad med hattrick igjen

Hjemmelaget New York Rangers fikk besøk av NHLs desiderte største skuffelse denne sesongen. Bortelaget Buffalo håper nå at sesongen skal snart være slutt, hvor de leverte nok en skuffende kamp i natt.

2.05 ut i den andre perioden hadde svenske Mika Zibanejad gjort sitt tredje mål og sitt tredje hattrick for sesongen. Da var kampen kjørt for Sabres-laget som til slutt tapte 6-3. Kaapo Kakko gjorde to mål for Rangers-laget som nå øyner håpet om å sluttspill.

Hattrick-helten fra i natt innrømmer at alt gikk hans vei i natt.

- Jeg har nok gjort bedre kamper denne sesongen hvor jeg knapt nok har gjort poeng, men i dag gikk pucken inn uansett virket det som. Jeg bare skjøt mot mål, også gikk pucken inn, forteller Zibanejad til NHL.com

Se målene her

Avgjorde 10 sekunder ut i overtiden

Tampa Bay Lightning fikk det langt mer tøffere enn ventet hjemme i Amalie Arena i natt. Columbus Blue Jackets ga virkelig hjemmelaget kamp om poengene, men det virket som de sluttet å spille ishockey etter 60 minutter.

Overtiden ble bare 10 sekunder gammel da svenske Victor Hedman scoret seiersmålet for hjemmelaget.

Hedman avgjorde kampen med et håndleddskudd som fant nettmaskene bak Blue Jackets-keeper Elvis Merzlikins.

- Jeg hadde noen store sjanser tidligere i kampen, men fikk ikke til avslutningene, forteller han til NHL.com

Eric Robinson stod for to av de tre målene for bortelaget, mens Palat, Joseph, Barre-Boulet scoret de resterende for hjemmelaget.

- Jeg synes vi gjør en helt grei kamp. Innsatsen var god, og vi holdt oss til en taktikken vi hadde utarbeidet på forhånd, forteller Tampa-trener Jon Cooper til NHL.com

Straffeslag-konkurranse i Philadelphia

Kevin Hayes ble ble den store helten for hjemmelaget, da han scoret på sin straffe og Hischier misset på sin straffe for Devils.

Bortelaget New Jersey hadde kontroll på kampen, og mye tydet på at djevlene skulle ta med seg alle poengene da Pavel Zacha økte ledelsen til 3-1 med 10 minutter igjen av ordinær tid. Evigunge Claude Giroux ville det annerledes og scoret to sene mål som sørget for forlengning. 2-3 scoringen kom etter 58.34, og utligningen kom bare 22 sekunder senere.

Flyers-forwarden Sean Couturier hyller sin kaptein etter kampen.

- Han skal vinne alt han gjør, og det smitter naturligvis over på oss andre medspillere. Vi må yte det samme som han. Det er det som gjør han det en fantastisk kaptein og hærfører for dette laget, forteller han til NHL.com