March 8, 2021

NHL i natt: Tre mål på 61 sekunder

Kun fire kamper ble spilt i natt, og det var i Pittsburgh hvor det ble satt ny NHL-rekord denne sesong.

Ny rekord i Pittsburgh

Pittsburgh Penguins tangerte sin egen NHL-rekord denne sesongen, da de scoret tre mål på 61(!) sekunder mot New York Rangers. Men det var bortelaget og Zibanejad som scoret først. Luften gikk ut av bortelaget da hjemmelagets John Marino, Kasperi Kapanen og Sidney Crosby scoret hver sitt mål i første perioden. Dermed tangerte de sin egen 3måls-rekord fra forrige uke hvor de scoret tre mål på 71 sekunder.

2.perioden ble målløs, men etter 13:57 i den tredje perioden så sørget Malkin for at poengene skulle bli igjen i Pittsburgh.

Hovedtrener Mike Sullivan forteller til NHL.com at de hadde fokus på det defensive.

- Vi snakket i garderoben om å å gjøre jobben defensivt, samtidig som vi ønsket å score mål fremover. Det handler om å spille på riktig måte, og vi er et lag som ikke ønsker å bare forsvare en ledelse, forteller han til NHL.com

Se målene her

Samsonov i hovedrollen

Med Tom Wilson ute med karantene, så kunne laget fra hovedstaden få det tøft mot Philadelphia Flyers. Men det var før Ilja Samsonov hadde bestemt seg for å redde hele 36 skudd for bortelaget. Capitals vant oppgjøret 3-1, og Carlsson var ikke i tvil hvem som sørget for at de tok hjem seieren.

- Han spilte utrolig bak der. Han leverte flere gode redninger igjennom hele kampen, og vi jobbet hardt defensivt slik at det skulle gjøre jobben lettere for han bak der. De kom til en del sjanser, men han var overalt i den kampen, forteller han til NHL.com

Det var russeren sin andre kamp fra start siden han ble satt på Covid-19 protokoll liste fra 20 januar - 7 februar.

Hjemmelagets Sean Couturier skylder på at de aldri fikk momentum i kampen:

- Vi får ikke mål, som kan gi oss momentum i kampen. Powerplay avgjør kamper, men det gjør også undertallsspill sier han til samme kanal.

Hjemmelaget fikk sjansen fire ganger i overtall, men bortelaget hadde en russisk skuddstopper som ønsket det annerledes denne kvelden i Philadelphia.

Se redningene og målene her

Svensk-Finsk samarbeid sørget for seier for Predators i Dallas

Det tok 15:31 før finske Mikael Granlund åpnet scoringsballet for bortelaget i Powerplay etter en assist fra Filip Forsberg og landsmann Eeli Tolvanen. 2-0 scoringen kom under to min senere og da var det svenske Calle Järnkrok som stod for scoringen etter en assist fra finske Granlund.

Etter litt amper start på 2.periode, så får bortelaget powerplay, og nok en finsk landslagsmann skal melde seg på scoringslisten. Eeli Tolvanen sørger for 3-0 i Powerplay med assist fra Filip Forsberg.

3.periode ble dramatisk da hjemmelaget Dallas Stars først rir av en 2+2 utvisning, før de reduserer til 1-3. Pavelski reduserer nok en gang til 2-3 og med 57 sekunder igjen å spille er opphentingen et faktum når Robertson sørger for 3-3 og forlengning.

Ingen scorer i 3 mot 3, og på straffeslag så vinner bortelaget etter straffescoringer fra Filip Forsberg og Roman Josi. Jason Robertson scorer på sin straffe for hjemmelaget.

Til Expressen.se er Forsberg fornøyd med sin backhand-scoring

- Ja, jeg er fornøyd med den scoringen. En klassisk backhand-scoring som jeg har vært heldig å fått gjort en del av.

Utenom sin backhand-scoring på straffe endte Forsberg opp med to assist.

Hvorfor Dallas kom tilbake i 3.perioden forklarer han slikt:

- De kom ut i hundre i den 3.perioden, og det virket litt som vi hadde mer fokus på å forsvare oss, enn å score flere mål. Heldigvis så står Rinne glimrende bak der, og har noen fantastiske redninger og vinner kamper for oss under straffeslagkonkurransen, forteller han til samme avis.

* John Klingberg stod over kampen grunnet fødsel.

Ottawa Senators best i kanadisk oppgjør

Tett, jevnt og et klassisk kanadisk oppgjør ble som forventet i Calgary denne natten. Bortelaget Ottawa har akkurat vunnet på straffeslag da Nitten.no skriver denne artikkelen.

Bortelaget med hele 9(!) 2-minuttere og én 5min imponerer kraftig i sitt undertallspill og Drake Batherson blir den store helten med sin straffescoring.

I likhet med kampen i Dallas så kom hjemmelaget Flames tilbake i den 3.perioden etter å ha ligget under 3-1. Johnny Gaudreau (PP) og Hanifin sørget for 3-3 etter 60min spilt.

Hjemmelaget Calgary Flames befinner seg tredje sist i North Division etter tapet. Bortelaget fikk ligger sist med 19 poeng, men trengte virkerlig denne serien for å holde følge med Vancouver Canucks som ligger nest sist med 24 poeng. Øverst ligger suverene Toronto Maple Leafs med 38 poeng.

Se høydepunktene fra kampen her

**

I natt spiller Zuccarello og hans Minnesota Wild hjemme mot Las Vegas Golden Knights 02:00 (Norsk tid)

For dere som står opp tidlig, så kan Anaheim Duck - Los Angeles Kings eller Vancouver Canucks - Montréal Canadiens være et alternativ med dropp 04:00 (Norsk tid)