1. divisjon

March 28, 2024

Narvik tilbake i EHL - Ringerike Panthers rykker ned

GRÜNERLØKKA (nitten.no) Etter tre sesonger i 1. divisjon, er Narvik tilbake på øverste nivå neste sesong.

Tre år på nivå to var nok for Narvik-gjengen. Landets nordligste topplag dominerte i Grünerhallen, vant 7-2 og endte øverst av de fire lagene i kvalifiseringen.

Grüner stilte uten blant annet Karl Olovsson, Dominik Bogdziul og Lukas Fransson og lå under med to allerede etter 20 minutter. De lilla spiller i 1. divisjon også neste sesong mens Comet berget plassen med tre strake seirer med nytt trenerteam.

Ringerike Panthers endte sist i kvalifiseringen og rykker ned etter tre sesonger på øverste nivå.

Uavgjort i 30 sekunder

William Magnusson ga Narvik ledelsen i Oslo-bydelen med gjestenes første skudd på mål etter drøye fem minutter.

Narvik åpnet best, men Grüner tok vare på muligheter de fikk etter matchens første utvisning. Tim Robin Johnsgård fikk god tid foran Daniel Ingvaldsen og utlignet via metallet.

Nøyaktig 30 sekunder senere var Narvik foran på ny. Andreas Hilbertsens skudd forandret såvidt retning og suste inn under Anton Malmborg. Svensken var delvis dekket på ny da Tomas Trondsen økte til 3-1 tre minutter før første pause.

Og da Noah Andersson ventet og ventet før han løftet inn 4-1-målet tre minutter ut i midtperioden, begynte Narvik-fansen over gjestenes boks å planlegge opprykksfeiringen.

Påskemirakel?

Kyrre Svarstad la på til 5-1 før matchen var halvspilt, og da fikk Malmborg nok. Svensken skled mot boksen mens Magnus Knutsen gjorde seg klar for sesongens 30 siste minutter.

- Grüner få til mirakler større enn påskeharen om de skal snu dette, slo lokalavisen Fremover fast i sin live-dekning etter 40 minutter.

Og noe mirakel fant aldri veien til Grünerløkka. Rasmus Koskinen satte inn 6-1-målet med åtte minutter igjen av sesongen og resten av matchen ble en parademarsj for nordlendingene.

Axel Näsström reduserte uten at så mange brydde seg så mye om det, og sekunder senere kom gjestenes sjuende signert Johan Ceder.

Comet-jubel

På Hønefoss måtte Ringerike Panthers ha tre poeng for å unngå nedrykk. Oppgaven ble vanskelig da Alexander Thomas ga Comet ledelsen og verre da Pelle Hedlund økte før første pause.

Da Håkon Vaglen satte inn nummer tre drøye fire minutter ut i midtperioden, ble Jørgen Rønning erstattet av Mathias S. Arnkværn i Ringerike-buret.

Sebastian Åkesson reduserte raskt og Esbjørn Fogstad Vold sørget for fornyet Ringerike-håp. Samme mann utlignet tre minutter ut i siste periode og hjemmelaget trykket på, men Comet tok ledelsen mot spillets gang ved Sander Rekstad.

Axel Lindström økte til 5-3 da hjemmelaget pådro seg flere utvisninger mot slutten.