Lukk søk

1. divisjon

March 29, 2024

Narvik-feiringen fortsetter i nord i dag: - Sykt stolt over gruppen!

GRÜNERLØKKA (nitten.no) Narviks spontane opprykksfeiring ble unnagjort i Oslo - langfredag fortsetter feiringen med supporterne i hjembyen.

Foto: nitten.no

De første edle dråpene ble inntatt ute på isen i Grünerhallen rundt klokken 19 torsdag kveld etter 7-2-seieren som sendte Narvik tilbake til EHL.

Feiringen fortsatte i garderoben og videre ut i Oslo-natten. Først fredag flyr laget nordover igjen for del to av opprykksfesten som fortsetter i Nordkraft Arena fra klokken 14.

- Dette skal feires hele påsken?

- Det kan du regne med! Nå er jeg bare tom og trøtt. Det ligger en del jobb bak dette her. Nå skal vi nyte dette et par dager og feire med påskeharen, sier Narvik-trener Fredrik Glader til nitten.no.

Oslo og Narvik

I frykt for å jinxe noe hadde ikke Narvik-ledelsen planlagt kvelden og natten, men EHL-comebacket ble likevel feiret i hovedstaden i natt.

- Vi lever i nuet. Å ta del av Oslos nattliv blir fint så får vi en tung hjemreise fredag, men likevel lett. Da håper jeg folk slutter opp om oss og blir med på å skape feststemning i byen. Vi skal hvert fall være med på å bidra til den festen, sier den svenske treneren.

Snaue 100 Narvik-supportere var på plass i Grünerhallen skjærtorsdag for å få med seg den avgjørende kvalifiserngskampen som sendte laget tilbake til toppdivisjonen etter tre sesonger på nivå to.

- Hvis man ser på idretten i nord er vi kanskje tredje størst bak Bodø/Glimt og Tromsø. Vi håper å bidra til at Nord-Norge har noe å glede seg over. Mange mennesker og selskaper i og rundt Narvik har bidratt, og for oss er dette en fin måte å betale tilbake på. Vi ønsker at folk skal kjenne delaktighet og være stolte av Narvik.

Må bygge EHL-tropp

Gladers gutter vant kvalifiseringen hele seks poeng foran forhåndsfavorittene fra Ringerike. Da alt skulle avgjøres skjærtorsdag, var Narvik offensive og overlegne.

- Jeg er sykt stolt over denne gruppen. Jeg er så imponert over det vi har gjort siden august, og da ikke bare trenere og spillere, men hele klubben. Det er lagt ned en helt fantastisk jobb. Vi har vært konsekvente i vår måte å spille på. Derfor tror jeg det ble som det ble nå. Vi trykket på og bestemte oss for at dette var vår kamp fra start av, sier Narvik-sjefen.

- Må du ha inn mye før dette er en EHL-tropp?

- Det kan jeg ikke svare på nå. Nå skal jeg bare nyte et par dager før vi skal bygge et slagkraftig lag. Men vi har en kjempefin grunnstamme og en fin blanding av unge spillere og rutine. Det er mye fint å bygge på.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form