Lukk søk

1. divisjon

May 23, 2024

Nå er BIK historie: - Dette redder klubben

Et enstemmig årsmøte stemte for at Bergen Ishockeyklubb innlemmes i TIF Viking og stiller lag under nytt navn og nye drakter neste sesong.

Foto med tillatelse: Sofie A. Kitterød

- Jeg er veldig glad og lettet. Det føles sikkert vemodig for noen, men dette er veldig positivt. Dette redder klubben i den forstand at elitesatsingen består, sier BIK-leder Runar Jansen til nitten.no.

Medlemmene i Bergen Ishockeyklubb skulle onsdag stemme over om elitesatsingen med damelag på toppnivå og herrelag i 1. divisjon skulle avvikles eller om hele klubben skulle innlemmes i TIF Viking.

Resultatet var enstemmig. Nå er det kun et styrevedtak i TIF Viking som gjenstår før innlemmelsen er et faktum. Det betyr i så fall at Bergen Ishockeyklubb ikke lenger vil eksistere som selvstendig klubb.

- Ingenting er bestemt før styremøtet i TIF Viking neste uke, men alle signaler tyder på at det går slik vi håper. BIK hadde nok klart seg videre som ren breddeklubb med ungdomslag, men elitesatsingen kunne vi ikke drevet videre på dugnad. Folk blir totalt utbrent, sier Jansen.

Nytt navn?

TIF Viking har over 3000 medlemmer, har en solid satsing innen volleyball og håndball og var også aktuelle for å ta over Øygardens 2. divisjonslag i fotball før klubben gikk konkurs.

Dersom styret sier ja neste uke, blir TIF Viking også representert i de øverste divisjonene i hockey til høsten.

- Navnet er vi usikre på. Det er ikke bestemt, men det blir ikke Bergen Ishockeyklubb. TIF Viking har mye de skulle sagt her. Det er ikke noe problem for oss, vi ønsker bare å redde elitesatsingen, sier Jansen som selv blir med over i den nye klubben sammen med resten av styret.

TIF Vikings andre elitelag spiller i blå drakter. Dermed tyder også alt på at det blir noe helt annet enn rødt og hvitt på isen i «Badekaret» til høsten.

Eliteplaner

Roger Gjelsvik, daglig leder i TIF Viking, informerte om klubbens planer for BIK på det ekstraordinære årsmøtet onsdag. Med innlemmelse kommer nye ambijoner og planer for ishockeyen i Bergen.

- Vi ønsker å engasjere flere folk, få opp spillere, utvikle spillere og ha fokus på bergensere som kan identifisere seg med klubben. Vi i BIK liker tanken om at blir en Bergens-profil, sier Runar Jansen.

- Og da ønsker man seg opp i EHL?

- Ja, det er det som er planen på lang sikt. Men vi er realistiske og det er ikke snakk om noe opprykksjakt neste sesong. Det tar tid og bygge lag og klubb. Med innlemmelsen i TIF Viking vil vi bli en del av en veldig profesjonell og stor organisasjon med mye kompetanse. Samtidig stopper ikke de økonomiske utfordringene og jobben slutter ikke for oss nå.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form