Lukk søk

Fjordkraftligaen

February 8, 2021

Nå blir det lov å spille treningskamper

Mandag fikk Norges Ishockeyforbund beskjed om at det er godkjent en protokoll som betyr at det i tiden som kommer er tillatt å spille treningskamper.

- Dette er noe idrettsforbundet har jobbet med gjennom helgen, og vi fikk beskjed nå i dag, forteller Ottar Eide, generalsekretær i Norges Ishockeyforbund, om nyheten som Hamar Arbeiderblad var først ute med å omtale.

Seriespill i toppidretten er satt på pause én måned fram til 16. februar. Behovet for kamptrening er stort, og mandag kom meldingen om det tillates å spille treningskamper i tiden som kommer - dersom smittetrykket i det gjeldende området tilsier det.

- Vi har videreutviklet en protokoll for treningskamper sammen med blant andre håndballen og idrettsforbundet som ble oversendt kulturdepartementet. Dette blir en tilnærming for å komme tilbake til normalen for lag som har vært lenge borte fra is. Vi vet ikke hvor mange som ønsker å spille kamp, og hvilke lag som får muligheten. Det er ikke alle som har anledning eller arena per nå, sier Eide.

Tillatt umiddelbart

- Gjelder dette fra og med nå?

- Ja, det er tillatt de stedene det er anledning for å spille. Det er ikke noe ønske om mye transport på kryss og tvers av landet så det vil begrense seg noe, men noen steder kan man for eksempel spille et Fjordkraft-liga-lag mot et 1. divisjonslag for å få til noe mer enn å trene gule mot røde. Vi sjekker litt nå rundt dette med reise og hvem som kan dra hvor. Per nå er det litt uklart.

Det ligger en klar prosedyre og reglement til grunn der Norges Ishockeyforbund skal motta informasjon i forkant av en ønsket treningskamp.

- Det er ikke bare å avtale noe på ettermiddagen og gjennomføre, nei. Det må planlegges skikkelig med noen dagers varsel. Det blir neppe snakk om mange kamper uansett dersom ikke oppstarten forskyves ytterligere, sier Eide.

Ligacomeback

Ishockeyforbundet venter nå spent på svar på om toppidretten kan gjenoppta seriespillet fra og med 17. februar etter det som for hockeyens del da vil ha betydd en pause på hele fem uker.

- Vi vet ikke noe mer, men lagene er klare. Vi håper på en tilbakemelding fredag på pressekonferansen da. Det har vært det vanlige, sier Eide.

Nok et forslag til terminliste for lagene i Fjordkraft-ligaen, 1. divisjon og kvinner elite ligger klart - igjen. Planen og målet er fortsatt å gjennomføre 36 seriekamper innen april.

- Dette er planen så får vi se som den lar seg realisere, sier generalsekretæren.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form