Lukk søk

Elitehockeyligaen

March 16, 2023

Myrvold ny VIF-sportssjef: - Et ærefullt oppdrag jeg bærer med stolthet

Anders Myrvold påstår han ikke har flere timer i døgnet enn andre når han går inn i rollen som sportssjef i Vålerenga.

Foto: nitten.no

- Dette er et ærefullt oppdrag jeg bærer med stolthet, sier Myrvold til nitten.no.

Tre dager før første semifinale mot Storhamar ble 47-åringen presentert som ny sportssjef på Jordal. Stillingen har vært ubesatt siden Frikk Juell sluttet etter forrige sesong, men har siden i praksis vært utført av Myrvold som medlem av klubbens sportsutvalg.

Nå går den tidligere NHL-proffen ut av klubbens elitestyre og over i en ny rolle i Vålerengas administrasjon.

- Vi har testet ut dette nå denne sesongen med mye jobb med treneransettelse, spillerlogistikk og å få på plass et lag. Styrene samarbeider godt, folk jobber godt sammen og drar i samme retning. Det er veldig kul stemning på Jordal nå. Nå må vi videreutvikle og optimalisere det vi har startet på. Jeg brenner virkelig for dette. Da er det bare å fortsette med full gass, sier Myrvold.

- Er dette drømmejobben?

- Det vil jeg absolutt si. Å få en slik rolle i Norges desidert største klubb er noe jeg setter ekstremt høyt.

Hektisk hverdag

Den tidligere landslagsspilleren, som for tiden også er aktuell på TV gjennom «71 grader nord team» med kompisen Martin Laumann Ylven, har de siste årene bygget en karriere som personlig trener for firmaer og idrettsutøvere.

«Camp Myrvold»-satsingen, som Myrvold selv eier, fortsetter uavhengig av Vålerenga-ansettelsen.

- Jeg har fire coacher som jobber for meg der. Det fungerer veldig bra, sier Myrvold som sjonglerer PT-businessen, Vålerenga-jobb og familieliv med to barn.

- Har døgnet ditt mer enn 24 timer?

- Jeg er oppe klokka 5, vet du! Døgnet har ikke flere timer, men man må brenne for det man driver med. Og sove mindre!

I fjor sommer var han med på å hente Fredrik Andersson til Jordal. Svensken ledet Vålerenga til tredjeplass med en tropp som gjennom vinteren har fått påfyll i form av blant andre Andreas Martinsen.

- Fremover handler det om titler og det å utvikle klubben. Vålerenga skal ha det beste sportslige tilbudet fra U16-nivå og oppover. Vi ønsker å få frem egne talenter som er gode nok for å ta steget opp å spille A-lagshockey. Det er ikke gjort på én, to, tre, men det fins mye talent på U16, U18 og U20. De må ha et best mulig tilbud til en hver tid slik at vi ikke nødvendigvis må slippe de til hockeygymnas i Sverige, sier Myrvold.

Samarbeid

Skedsmokorset-karen mener Vålerenga-teamet med svenske Andersson, Mats Trygg, Joachim Svendsen samt U20-sjef Kim Veisten har fungert meget godt denne sesongen. Om tre dager venter første semifinale mot Storhamar i CC Amfi.

- Herlige kamper med enormt trøkk som vi gleder oss voldsomt til, kommenterer Myrvold.

Øivind Wikstøl er leder av Vålerengas elitestyre. Han er imponert over den jobben Myrvold har lagt ned som frivillig i sportsutvalget.

- Han har vist en helt unik arbeidskapasitet, og har en hockeyfaglig kompetanse som går utenpå de aller fleste i Norge. Og ikke minst har han et brennende engasjement for å ta Vålerenga Ishockey tilbake til toppen av norsk hockey. Dette engasjementet smitter over på hele organisasjonen. Med sin erfaring fra NHL og de fleste toppligaer i Europa har han også et nettverk som få andre, sier Wikstøl til VIFs hjemmeside.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form