Lukk søk

Elitehockeyligaen

June 6, 2023

MS satser i 2. divisjon: - Ønsker oss fortest mulig opp igjen

Manglerud Star-ledelsen ble ikke overrasket over ankeutvalgets avslag og ønsker nå å re-starte klubben i 2. divisjon.

Foto med tillatelse: Lisbeth Halvorsen

- Den beslutningen var vel ikke så veldig overraskende. Det var den ikke.

Det sier MS-styreleder Ove Sundelius til nitten.no om ankeutvalgets beslutning. Den tradisjonsrike talentfabrikken får ikke lisens for spill i de to øverste divisjonene kommende sesong og forsvinner fra norsk topphockey for minst én sesong.

- Vi var ikke helt uforberedte. Det kom ikke som noen overraskelse. Vi får re-starte og bygge opp på nytt igjen. Dette gir oss om ikke annet en god mulighet til å gjøre det på en god måte fra bunnen av, sier lederen av klubbens interimstyre.

- Trodde dere anken skulle gå gjennom?

- Vi har alltids et håp. Jeg mener vi har gjort ganske mye for å bedre situasjonen, men totalen var kanskje ikke bra nok for forbundet og ankeutvalget. Jeg er ikke superoverrasket over det.

Offensive

Sundelius har tidligere uttalt til nitten.no at han fryktet for den tradisjonsrike klubbens fremtid dersom nedflytting til 2. divisjon ble utfallet. Nå ser lederen mer offensivt på fremtiden.

- Nå gjelder det for oss å være enda flinkere fremover, la de unge få muligheten så ønsker vi oss fortest mulig opp igjen. Det er bare å vinne 2. divisjon så er vi med igjen. Vi er absolutt offensive, sier MS-sjefen.

- Dette er ikke game over for MS på noe vis?

- Nei, nei. Jeg tror også dette kan være en «wake up call» for alle som har holdt på og hele klubben. Vi må faktisk gjøre ting på en annen måte og bygge et fundament fra bunnen av. Vi får bare håpe vi klarer å få med oss noen av spillerne vi trenger i 2. divisjon for å bygge dette opp igjen så fort som mulig.

MS har den siste perioden prioritert anken og har hverken spillertropp eller trener på plass. Marius Trygg, som ledet laget del to av foregående sesong, har reist til Stavanger Oilers.

- Hva er status på økonomien nå?

- Vi har kontroll på det vi har avtalt og det vi skal gjøre fremover. Så må vi være enda flinkere på det vi ikke har vært dyktige nok på før. Vi må bygge positivitet rundt oss og la folk se at vi gjør det vi har lovet. De må føle trygghet til det vi driver med.

Tydelig beslutning

Etter det nitten.no kjenner til var ankeutvalget svært tydelige og samstemte i sin beslutning som ble fattet på et møte mandag. I pressemeldingen fra Norges Ishockeyforbund heter det:

«Ankeutvalget har i sin behandling av MS' anke ikke funnet at det er gjort feil i saksbehandlingen. Utvalget mener det godtgjort at MS, over tid, har drevet på en måte som ikke har vært forsvarlig. Utvalget mener i likhet med klubblisensutvalget at MS har en økonomisk situasjon som ikke gjør det mulig å gjennomføre sesongen 2023/2024 i NIHFs to øverste divisjoner».

Klubblisensutvalget pekte på at MS gikk 2,5 millioner i underskudd i 2022, reduksjon av egenkapitalen til minus 2,3 millioner og at revisors beretning for 2022 uttrykker bekymring om vesentlig usikkerhet om fortsatt drift da Oslo-klubben ikke ble tildelt lisens.

«Klubben har en særdeles utfordrende likviditet» og «klubben har høy gjeld i forhold til omsetning» het det i pressemeldingen for en snau måned siden.

- Skuffende, absolutt. Kanskje ikke så overraskende, men skuffende. Situasjonen er ikke så dyster som de skal ha det til, sa Sundelius da til nitten.no.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form