Lukk søk

Fjordkraftligaen

January 14, 2022

MS henter merittert duo: - Er her for å hjelpe oss ut av en knipe

Sam Hu har ankommet Norge og Manglerud Star mens en tidligere NHL-spiller blir klar innen kort tid.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

Manglerud Star ble spådd en tøff sesong i august, og fattige åtte(!) poeng på 28 kamper gjør at Oslo-klubben nå forbereder seg på kvalifiseringskamper.

Klubben har funnet frem midler, og henter nå inn tunge navn som skal sørge for at MS fortsatt blir værende i den øverste divisjonen i Norge.

En av dem er den tidligere Montréal Canadiens- og Nashville Predators-spilleren Andrei Kostitsyn som har gjort 222 poeng på 398 kamper i NHL. I tillegg var han assisterende kaptein for KHL-klubben Dinamo Minsk under 2019/2020-sesongen.

Sam Hu har ikke den samme CVen som Kostitsyn, men innehar KHL-erfaring hvor han denne sesongen har spilt 20 kamper for Kunlun Red Star. På de kampene har centeren bidratt med to poeng for sin tidligere klubb.

Har ankommet Norge

TV 2 var de først til å bringe nyheten om at Sam Hu og tidligere NHL-spiller Kostitsyn var på vei til Manglerud. Styremedlem Ove Sundelius bekrefter at førstnevnte har ankommet Norge.

- Sam Hu er i Norge, og vi venter bare på at papirer skal gå i orden, forklarer Sundelius om den tidligere KHL-spilleren.

- Når det gjelder Kostitsyn så håper og tror vi at det vil gå i orden i løpet av få dager, forteller Sundelius.

- Vet disse spillerne hva de kommer til?

- Begge er innforstått med tabellsituasjonen til klubben og at vi kommer til å spille kvalik for å holde oss i Fjordkraftligaen. De er her for å hjelpe oss ut av en knipe, noe jeg også tror de kan gjøre, forteller styremedlemmet.

Store navn

Rune Molberg i sportslig utvalg forteller om spillere han håper kan være med å gi MS det de har manglet denne sesongen.

- Vi må være ærlige å si at Ringerike har tatt litt mer poeng enn vi hadde håpet, og vi må ruste opp før kvalik, forteller Molberg.

- Skulle ikke de spillerne kommet på et tidligere tidspunkt?

- Du må ha råd til det du driver med. Vi har ikke hatt råd før i januar, og det skal også sies at dette ikke er veldig dyre signeringer, forklarer MS-legenden.

Med disse spillerne på plass, pluss en norsk signering som er på vei inn, håper Molberg at de vil være med å utfordre de beste fra 1. divisjon i en kvalifisering.

- Nå har vi ikke gitt opp, men vi er realister. De spillerne som kommer inn nå kommer fra gode ligaer, og det vil overraske meg veldig hvis de ikke bidrar fra første stund.

Fulgt markedet lenge

For mange kom disse signeringene som en stor overraskelse, men det sportslige apparatet i MS har jobbet lenge med å finne de riktige forsterkningene.

- Dette er ikke gjort på impuls, nei. Vi har jobbet lenge med dette, og markedet har ikke vært så lett. For oss handlet det om å finne spillere som passet oss både spillemessig og økonomisk, forteller Ove Sundelius

- Når kan vi forvente å se Kostitsyn på trening?

- Vi håper at dette løser seg innen kort tid, og vi er virkelig på pucken for å få dem klare hurtigst mulig, avslutter Sundelius som også bekrefter at Sam Hu ikke blir å finne i OL-troppen til Kina.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form