Lukk søk

Elitehockeyligaen

May 14, 2023

MS får ikke lisens - mot opprykk for Comet: - Aldri enkelt

Dersom Manglerud Star ikke anker avgjørelsen fra Norges Ishockeyforbund eller denne eventuelt blir avvist, spiller Comet på øverste nivå neste sesong.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

I et styremøte søndag landet Norges Ishockeyforbund på at både Sparta Sarpsborg og Furuset får lisens for sesongen 2023/2024. For Manglerud Star derimot endte møtet med dramatisk utfall.

Den tradisjonsrike Oslo-klubben sliter med økonomien og mister lisensen etter innstilling fra klubblisensutvalget, melder forbundet i en pressemelding der begrunnelsen er som følger:

* Klubbens årsregnskap for 2022 viser et underskudd på 2,5 millioner og reduksjon av egenkapitalen til minus 2,3 millioner. Revisors beretning for 2022 uttrykker bekymring om vesentlig usikkerhet om fortsatt drift.

* Rapportering pr. 31. mars 2023 viser et underskudd på 440.000 som ytterligere forverrer situasjonen.

* Klubben har en særdeles utfordrende likviditet.

* Klubben har høy gjeld i forhold til omsetning.

- Det er aldri enkelt å gå til et så drastisk skritt. Men vi har hatt en lang og grundig diskusjon. Klubben har i dag fått tilsendt vedtaket, og har to uker på å anke dette, sier ishockeypresident Tage Pettersen til TV 2.

Underskudd

Flere medier har omtalt at Manglerud Star la frem et underskudd på 2,3 millioner for 2022 på sitt årsmøte etter en turbulent sesong preget av økonomisk rot.

Oslo-klubben tok grep i november og fristilte da fire av importene før trenerduoen Roy Johansen og Morten Ask forsvant etter den siste kampen før julepausen, men dette var ikke nok til å unngå røde tall.

- Likviditetsmessig er vi litt bakpå, men status er ikke så verst. Vi ser lyst på veien videre og har tenkt til å fortsette. Vi jobber på videre vi, altså. Det er ikke noe å lure på, sa Ove Sundelius, leder av interimstyret i MS, til nitten.no tidligere i vinter..

Han var samtidig klar på at det legges opp til en mer edruelig satsing neste sesong, men nå ser det ikke ut til at det blir på toppnivå. MS har to uker på seg til å anke avgjørelsen fra ishockeyforbundet.

Da nitten.no spurte Sundelius om han fryktet underskudd ville få konsekvenser for lisensen, svarte han:

- Vi håper ikke det. Vi jobber med dette nå og lager en handlingsplan på hvordan vi skal komme oss gjennom dette. Foreløpig har vi ikke fått noen signaler på at det ikke skal løse seg. Vi forsøker å finne løsninger og skaffe avtaler med kreditorene. Det tror jeg vi skal få til. Dette er håndterbart.

Comet er klare

Regelverket sier at neste rangerte lag i henholdsvis 1. og 2. divisjon får tilbud om plass i divisjonene over forutsatt at forbundsstyrets vedtak blir stående.

Det betyr i så fall spill på øverste nivå for Comet og plass på nivå to for Ski. I Halden har man allerede et styrevedtak på at man vil takke ja til plassen på toppnivå.

-Jeg var helt bevisst på å få gjennom et vedtak på styremøte om å takke ja til en eventuell plass, for ryktene om MS har jo svirret i kulissene en stund, sier styreleder Thorbjørn Danielsen til Halden Arbeiderblad.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form