Lukk søk

Elitehockeyligaen

June 5, 2023

Nå faller Manglerud Star-dommen: - Vi er klare

Det kunne i teorien dratt ut ytterligere én måned, men tirsdag får Manglerud Star og Comet svar på hvilken divisjon de spiller i neste sesong.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

Drøye tre uker etter det ble klart at Manglerud Star ikke ble tildelt lisens for spill i de øverste divisjonene neste sesong, kommer den endelige avklaringen.

Oslo-klubben har anket avgjørelsen, og Johan Peter Hougen, leder av ankeutvalget i Norges Ishockeyforbund, forklarer at konklusjonen vil bli fattet på et møte mandag kveld.

- Vi er klare etter møtet. Vi regner med å få det ut til klubb og forbund tirsdag morgen, sier Hougen til nitten.no.

Det betyr at saksgangen har gått raskere enn klubbene fryktet da prosessen i teorien kunne dratt ut til begynnelsen av juli.

MS eller Comet

Klubblisensutvalget pekte på at MS gikk 2,5 millioner i underskudd i 2022, reduksjon av egenkapitalen til minus 2,3 millioner og at revisors beretning for 2022 uttrykker bekymring om vesentlig usikkerhet om fortsatt drift da Oslo-klubben ikke ble tildelt lisens.

«Klubben har en særdeles utfordrende likviditet» og «klubben har høy gjeld i forhold til omsetning» het det i pressemeldingen.

- Skuffende, absolutt. Kanskje ikke så overraskende, men skuffende. Vi har mer å gå på og det jobber vi med. Situasjonen er ikke så dyster som de skal ha det til, sa MS-styreleder Ove Sundelius da til nitten.no.

Sundelius forklarte at klubbledelsen jobbet med å få til en gjeldssanering i løpet av kort tid. Siden har det også skjedde ting på sport da Marius Trygg, som ledet laget i del to av forrige sesong, har reist til Stavanger.

- At de mener vi ikke kan betjente den gjelden vi har med et så lite budsjett kan jeg forsåvidt forstå, men hvis vi får ned gjelden ned mot halvert, og er på en handlingsplan over tre år, kan vi klare dette. Å ha et billig lag og billig apparat er vi vant til, sa styrelederen.

- Frykter du for klubbens fremtid?

- Absolutt. Det gjør jeg. Hvis ikke vi har et lag på toppen er det vanskelig å holde på talentene over tid. Da raser korthuset etter hvert. Så ja, jeg frykter for klubbens fremtid. Satsingen på U16, U18 og U20 blir vanskelig uten et seniorlag.

Comet-avklaring

Comet-leder Thorbjørn Danielsen har fortalt nitten.no at ventetiden har vært og er frustrerende for haldenserne. Laget endte på tredjeplass i kvalifiseringen og får MS' plass på øverste nivå dersom ikke anken tas til følge.

- Dette ødelegger jo litt for oss. Det setter oss tilbake både med tanke på spillere og ute i markedet der vi selger sponsorpakker. Selger vi for øverste nivå eller 1. divisjon? Det stopper opp. Folk ønsker å vente. Jeg håper ikke dette tar veldig lang tid nå. Om tre er det St. Hans. Så tar folk ferie. Da er det snart august og vi får veldig dårlig tid. Sånn sett er dette frustrerende, har Comet-sjefen uttalt.

PS! Ski er i samme situasjon som Comet og vil få den ledige plassen i 1. divisjon dersom haldenserne flyttes opp på øverste nivå.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form