Lukk søk

Elitehockeyligaen

April 8, 2022

Mot publikumsrekord i sluttspillet: - Utrolig hyggelig

Etter et ellevilt sluttspill med fulle haller i flere byer går det mot ny publikumsrekord i norsk ishockey.

Foto: Nitten.no

Assisterende generalsekretær Kristoffer Holm selv var tilstede i Sparta Amfi og fikk oppleve dramaet som sender semifinaleserien mellom Sparta og Stavanger Oilers til kamp syv i DNB Arena førstkommende lørdag.

Fulle ishaller og god stemning har preget sluttspillet denne sesongen.

- Jeg har ikke finregnet på det, men vi styrer nok mot publikumsrekord denne sesongen. Beleggmessig har har det vært veldig bra og vi er veldig fornøyde, forteller en stolt Holm fra Sparta Amfi der tilskuertallet var 2391.

5347 mennesker så Storhamar slå Stjernen 5-0 onsdag. Kvartfinaleserien mellom Storhamar og Vålerenga ga fire kamper med over 4600 tilskuere. Tilskuersnittet i kvartfinalene endte på 2747. I semifinalene så langt er tallet 3130. Det gir et samlet snitt på 2938.

Oppfylte haller

Holm håper kamper uten restriksjoner etter en lang periode med mer eller mindre tomme haller er en av grunnene til de gode tilskuertallene.

- Nå skal vi ikke spekulere i om folk har vært sulteforet etter ishockey eller hva de har vært, men vi har registrert at det har vært masse publikum i de ulike hallene i dette sluttspillet. Vålerenga satte også ny publikumsrekord og i kamp syv i Stjernehallen i kvartfinalen var det vel knapt ledige ståplasser igjen. Utrolig hyggelig for hele ligaen tenker nå jeg, forteller Holm.

Holm innrømmer at man på forbundskontoret var spente på responsen da hallen igjen åpnet opp og publikum kunne vende tilbake.

- Vi var spente på om folk hadde lagt til seg andre vaner. Nå skal det også sies at vi har vært heldige med jevne dueller i sluttspillet som igjen har ført til at det har blitt flere kamper enn tidligere, sier han.

Imponert over stemningen

Holm fikk kjenne på stemningen i Sparta Amfi da Sarpsborg-laget fikk tvunget frem en syvende og avgjørende kamp.

- Det er ikke alltid antall publikummere som utgjør stemningen. I Stjernehallen og i Sparta Amfi, hvor taket er lavere enn i for eksempel CC Amfi og DNB Arena, utgjør det ganske mye lyd, utdyper Holm.

38-åringen fryder seg over at det har blitt bygd flere moderne ishaller de siste årene, men koser seg også med sjelden i de gamle arenaene.

- Det er litt sjarmerende med de gamle ishallene også, kanskje spesielt nå hvor det spilles semifinale i Norges eldste ishall.

- Kunne forbundet bedt om et bedre sluttspill som markedsføring for sporten i år?

- Det er ingenting å si på dramaturgien i år. Vi kunne alltids hatt andre kamper som hadde passet enda bedre, men kult har det vært. Hovedmålet til alle klubbene som kvalifiserer seg til et sluttspill må jo være å skape mest mulig liv og trykk rundt de kampene. Mange lag hevder seg og har virkelig troen på at de kan gå hele veien, og det tror jeg er en av hovedårsakene til at folk drar å ser kampene i arenaene også, avslutter Holm.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form