Elitehockeyligaen

February 29, 2024

Mingoia reddet Vålerenga fra Comet-smell

JORDAL (nitten.no) Et sykdomsrammet Comet sjokkerte nok et medaljelag lenge, men klarte ikke stå imot VIF og Trevor Mingoia de siste 20 minuttene.

- Det er god plass på bussen til Oslo, sa Comet-trener Leif Carlsson til nitten.no før match for å illustrere situasjonen hos haldenserne.

Comet var rammet for sykdom for andre kamp på rad og kom til Jordal med kun 16 utespillere, men som mot Stavanger Oilers søndag imponerte de få som var på plass.

Tabelljumboen utlinget til 1-1 og 2-2 og ledet også 3-2 før siste periode etter at Niclas Jessesen scoret midtperiodens eneste mål.

Et Vålerenga på sølvjakt var rystet, men dominerte stort de siste 20 minuttene og snudde til 6-3. Nykommer Trevor Mingoia var involert i det meste, men hjemmelagets sjette mål sto publikumsfavoritten Didrik Nøkleby Svendsen for!

«Shampo»-nevø debuterte

16 år gamle Mikkel Eriksen innledet sesongen i svenske Örebro, men er tilbake i Vålerenga og har allerede gjort 41 poeng på 19 kamper for klubbens U20-lag.

Og da debuten kom på VIFs A-lag torsdag, var Eriksen tre måneder yngre enn onkel Espen «Shampo» Knutsen var da han fikk sin første match mot TIK tilbake i 1988.

Eriksen viste seg også frem i sine første bytt på EHL-nivå med en lekker pasning bak ryggen til 21 år eldre Martin Røymark.

- Det er alltid moro når store talenter kommer opp. Det er en ære å få lov til å spille med han i dag, sa Røymark da han ble intervjuet etter første periode.

Da sto det 2-2 - noe Vålerenga-veteranen beskrev som «ikke bra nok».

Mingoia-dobbel

Men nykommer Trevor Mingoia brukte kun 78 sekunder på å sende Vålerenga i ledelsen. Hjemmelaget dominerte stort de første minuttene, men Comets William Kuisma utlignet da pucken ble liggende foran et åpent bur etter et Alexander Thomas-skudd.

Comet så ut til å holde 1-1 til første pause, men i matchens første overtall med drøye to minutter til hvile banket Mika Partanen inn 2-1-målet.

H etter første periode notert, men Sebastian Hansson ville det annerledes. Svensken dundret inn i VIFs sone og sendte pucken i hjørnet med en suser med 41 sekunder igjen på klokken.

Og det skulle faktisk bli verre for storfavoritten. Comet fikk sitt første overtall kort tid ut i midtperioden og utnyttet det på beste vis ved Niclas Jessesen.

Resten av perioden forble målløs tross 15 Vålerenga-skudd.

Svendsen-scoring

Men i siste periode klarte ikke gjestene å stå imot. Mingoia ordnet 3-3 på en retur i overtall før amerikaneren kombinerte med Thomas Olsen som styrte inn 4-3-målet bak Arvid Ljung.

Halvveis i tredje periode sto det 17-2 i skudd.

Kort tid senere avgjorde i praksis Mingoia da skuddet hans traff en Comet-spiller og skled over streken før Svendsen ordnet matchens siste mål.