Lukk søk

1. divisjon

February 8, 2024

Mener Ski er favoritter: - Rangerer Hasle-Løren foran 2. divisjonslagene

- De får fylle på. Det trenger de, er meldingen fra Ski til de forsterkede 2. divisjonsmannskapene Manglerud Star og Kongsvinger.

Foto med tillatelse: Lisbeth Halvorsen

Forrige sesongs EHL-lag Manglerud Star vinner 2. divisjon der Kongsvinger er favoritter til å sikre andreplassen etter å ha hentet inn en rekke tidligere Storhamar-spillere.

- Jeg har kanskje ikke all verdens tro på Tromsø, men jeg har et håp. Jeg håper virkelig de går til kvalik. De har jobbet ekstremt bra der oppe noen år.

Det sier Ski-trener Ulf Berglund til nitten.no. Svenskens mannskap ender nest sist på nivå to og forventer dermed å få arrangere kvalifiseringen i Ski ishall i mars der også Hasle-Løren ender opp.

- Jeg rangerer dem foran 2. divisjonslagene. Vet du hva, jeg må si at Hasle-Løren har ikke vært noe dårlig lag i denne serien. De har, som oss, spilte en rekke jevne kamper og tapt med et par mål. Sjekker man historikken ser man også at de scorer tre-fire mål hver kamp. De har spilt seg opp og er et bra hockeylag, mener Berglund.

Rustet opp

Spesielt Kongsvingers signeringer har fått mye oppmerksomhet denne vinteren.

Christian Larrivée (41), Joakim Jensen (36), Jimmy Andersson (39), Andreas Øksnes (33) og Eirik Skadsdammen (42) har til sammen over 3000 (!) kamper for Storhamar.

Siden er canadieren Jean-Philippe Villeneuve hentet fra Kristiansand med et klart mål om opprykk.

Manglerud Star har allerede et rutinerte og solid mannskap som de siste ukene har fått påfyll av Kristoffer Skjervold, Kalle Rode, Tan Hellerød og Marius Johansen fra Furuset.

- De får fylle på. De trenger det. Det sies at 2. divisjon aldri har vært bedre, men jeg mener den var enda bedre forrige sesong, sier Ski-trener Berglund.

I Hasle-Løren har trener Jan Asplund tatt et steg tilbake, og det er assistent André Sørvik som leder laget ut sesongen.

Rykket opp i fjor

Ski endte på tredjeplass i kvalifiseringen forrige sesong bak de to 1. divisjonslagene Hasle-Løren og Gjøvik, men foran Kongsvinger og rykket opp først da MS ikke ble tildelt lisens.

Den siste tiden har laget mistet William Henriksson til Nidaros og Axel Näsström til Grüner, men sistnevnte erstattes av Victor Åström - en annen svenske. I tillegg er de tidligere Stjernen-spillerne Sander Rønnild og Philip Hansen på plass.

- Det kommer to ikke navngitte backer med EHL-erfaring på trening snart og vi skal ha inn to løpere til. Det er kjempekult at lagene ruster opp og vil krige om plassene i 1 divisjon. Vi gjør vårt, sier Berglund.

- Hvordan vurderer du styrkeforholdet?

- Slik den er nå. Ski foran Hasle-Løren, MS og Kongsvinger. I mine øyne er vi favoritter. I det øvrige Hockey-Norge er så klart MS og Kongsvinger kjempefavoritter. MS er litt der vi var forrige sesong. Vi tapte én kamp i serien, men man må lære seg å spille kvalik. Det er noe spesielt. Nå kommer vi og Hasle fra 35 tøffe kamper.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form