Meldingene haglet til «Bonsa»: - Deilig å få litt hets

VARNER ARENA (nitten.no) Alexander Bonsaksen fikk både høyest jubel og hets i åpningskampen, men elsket alle tilropene som kom fra den fullsatte arenaen.

35-åringen var tilbake i norsk hockey og fikk møte gamleklubben Vålerenga for aller første gang i seriepremieren i utsolgte Varner Arena.

De rundt 600 VIF-supporterne i den ene svingen la ikke skjul på at de misliker at «Bonsa» nå spiller i oransje og ikke blått. Mens Frisk-fansen hyllet Bonsaksens klubbvalg med eget banner, antydet gjengen fra Oslo at backen hadde solgt seg slik man gjør i det mange mener er verdens eldste yrke.

- Det blir ikke bedre enn dette! Det er én ting som gjelder og det er å vinne. Jævlig deilig, sier Bonsaksen til nitten.no.

- Det var gøy. Jævlig gøy! Det var kult å se Klanen og deilig å få litt hets. Det skulle bare mangle!

- Du fikk med deg meldingene fra tribunen, ja?

- Jada, det er bare deilig det. Og jeg regnet med det kom. Det er bare fint!

Utsolgt

«Bonsa» sørget for både størst jubel og høyest pipekonsert i hallen fredag kveld og rakk også å knuffe litt på kompisen Martin Røymark tidlig og satte inn en takling som sendte Mika Partanen gjennom luften.

- Dette ble en skikkelig fest! Helt nydelig. Og det er godt å komme i gang selv om vi har mer å gå på. Det første målet er mitt da jeg ga Røymark for mye rom. Jeg tror kanskje vi har vært litt for snille i oppkjøringen. Det var høyere tempo her enn på trening og i treningskampene, sier Oslo-gutten.

- 6-3 tyder på at du valgte riktig, eller?

- Det er én match. Det er lenge igjen og det er ikke nå noe blir avgjort. Tidligere syns jeg vi har sluppet til for mange store sjanser og scoret for lite mål så det var betryggende at vi var effektive og ganske tighte defensivt.

I løpet av 23 sekunder i første periode fikk begge lags supportere grunn til å juble i Varner Arena. Det var gjestene som tok ledelsen da Martin Røymark satte inn 1-0-målet helt oppe i krysset foran de over 500 tilreisende fra Oslo.

Ledelsen varte kun i 23 sekunder da Frisk-nykommer Anton Holm reagerte først og kjempet inn en retur.

Vålerenga virket rufsete bakover innledningsvis og matchen var snudd etter drøye åtte minutter da Bobby Macintyre satte inn 2-1. Assist? Alexander Bonsaksen.

Mark Auk er en nykommer Vålerenga har store forhåpninger til, og 12 minutter ut i matchen smalt han inn 2-2-målet bak Nicklas Dahlberg.

Fem minutter i overtall

Midtveis i andre periode var Frisk tilbake i ledelsen. Målscorer Auk mistet pucken i egen sone, Magnus Geheb snappet den opp og serverte Anders Bastiansen som scoret på 20 år yngre Tobias Johansen Breivold.

Enda yngre Stian Solberg (16) gikk fra egen sone og endte opp foran Frisk-buret tre minutter senere i en situasjon som resulterte i fem minutter i utvisningsboksen på Sondre Bolling Vaaler for albuetakling.

Men fem minutter med én mann mer på isen ga ikke uttelling for gjestene takket være en kombinasjon av svake avslutninger, heroiske Frisk-spillere og en god Dahlberg.

Holm-dobbel

Kun to minutter ut i tredje perioden kom derimot 4-2-målet. Breivold reddet, men Bastiansen satte inn returen. Og da Anton Holm ble tomålsscorer i hjemmdebuten, virket matchen avgjort.

Vålerenga skulle få sin redusering i overtall drøye to minutter før slutt signerte Tobias Lindström, men det ble kun et trøstemål.

Frisk skulle også få matchens siste goal da Magnus Geheb satte pucken i tomt bur med et drøyt minutt igjen på uret.