Lukk søk

Fjordkraftligaen

July 8, 2022

Medby legger opp: - Unner ingen å oppleve de symptomene

Etter tre alvorlige hodeskader, har Endre Medby fått nok. 28-åringen avslutter hockeykarrieren og har spilt sin siste kamp for Frisk Asker.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

- Jeg vil ha et godt liv også etter endt karriere. For hver hodeskade jeg har hatt, har det tatt lenger tid å komme tilbake. Symptomene og sykdomsforløpet har utviklet seg til det verre for hver gang jeg har vært skadet. Det er rett og slett ikke verdt å ta sjansen. Jeg unner ingen å oppleve de symptomene jeg hadde etter hodeskaden i vinter.

Det sier Endre Medby som fredag offentliggjør at han legger skøytene på hylla i en alder av 28 år. Tre alvorlige hodeskader har satt sine spor.

Nå er det slutt for spilleren som dermed stopper på 249 kamper for Frisk Asker.

Takkes av

Medby startet karrieren på Lillehammer, men har spilt de siste seks sesongene for Frisk og avsluttet karrieren i oransje i nye Varner Arena. 28-åringen har vunnet NM-gull, spilt Champions Hockey League og står med tre landskamper for Norge.

- Endre er en utrolig fin fyr, og det er trist for vår garderobekultur at han ikke lenger skal være en del av laget. Han har siden han kom bidratt sterkt til en levende, god og raus kultur blant spillergruppen. Det er liten tvil om at han vil bli savnet i garderoben, og på isen, sier Frisk-sportssjef Vidar Wold.

- Samtidig står det respekt av det valget han nå tar og at han velger å være åpen om det. Helsen kommer først, og vi støtter selvfølgelig Endre i valget han nå har tatt.

Nå venter jobb, studier og ikke minst fri i helgene for Medby.

- Det har tatt langt tid å komme til dette valget. Jeg elsker hockey, og kommer til å savne det stort. Så lenge jeg kan huske, har hockey vært en viktig del av livet mitt.

Utskiftninger

Sju spillere og ni ut er status i Frisk Asker-leiren denne sommeren. Medby takker for seg sammen med Erik Beier Jensen, Mikael Dokken, Kristoffer Thomasse, Eskil Wold, Jimi Kuronen, Viktor Granholm, Niklas Nevalainen og Jacob Lagace.

- Det er godt å vite at jeg kan se tilbake på mange fantastiske opplevelser og gode minner jeg er takknemlig for alt hockeyen har gitt meg. Perioden i Frisk har vært de beste årene i livet mitt. Valget om å dra hit er nok det beste valget jeg har tatt. Fra dag én har jeg stortrivdes med gutta i garderoben og på is, sier Medby.

Frisk Asker-sommeren:

Inn: Christian Fosse (Lillehammer), Alexander Bonsaksen (KooKoo), Bobby MacIntyre (Mora), Håkon Løken Pedersen (Sparta), Jens August Giæver (Haugesund), Felix Girard (Björklöven), Thomas Valkvæ Olsen (Krefeld Pinguine)

Ut: Erik Beier Jensen (lagt opp), Mikael Dokken (ikke ny kontrakt), Kristoffer Thomassen (Ringerike), Eskil Wold (HPK), Jimi Kuronen (Kitzbüheler EC), Viktor Granholm (Graz99ers), Niklas Nevalainen, Jacob Lagacé, Endre Medby (legger opp)

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form