Lukk søk

Elitehockeyligaen

December 9, 2022

Markus (18) fikk Norge-«perm» - stoppet VIF: - Hadde ingenting jeg skulle sagt

JORDAL (nitten.no) 18 år gamle Markus R. Stensrud fikk noen timer fri fra U20-samlingen i Asker og ble den første bortemålvakten som holdt nullen på nye Jordal Amfi.

Foto: nitten.no

- Å holde nullen på Jordal er jo noe jeg har håpet skulle skje en dag. Jeg var med å vinne her også forrige sesong, men dette var den første nullen, sier Stensrud til nitten.no etter 2-0-seieren.

Men det var langt fra sikkert at Storhamar-målvakten, som kjemper med Viktor Kokman om plassen mellom stengene, skulle spille klassikeren.

Stensrud er nemlig en del av U20-landslaget som lader opp til VM i Varner Arena denne uken og var tirsdag med på å slå Danmark 3-1. Torsdag fikk han noen timer fri mens Mathias Schjerpen Arnkværn, en annen Hamar-gutt, voktet buret i 5-0-seieren over Frankrike.

I kø

Mens Frisk Asker måtte klare seg uten Emil Wasenden og Ringerike dro til Fredrikstad uten Sole Marius Ryen, ble Storhamar og U20-sjef Anders Gjøse enige om at Stensrud ble innvilget noen timers «perm» for å spille storkampen på Jordal.

Mathias Papuga derimot, som til daglig spiller sammen med Stensrud i Storhamar, var på isen i Varner Arena og ikke Jordal torsdag.

- Jeg rotet meg bort i kø da jeg måtte kjøre selv til kamp, men ellers gikk det greit. Det har vært en dialog mellom Petter (Thoresen) og Gjøse. Jeg hadde ingenting jeg skulle sagt og fikk bare beskjed om å møte opp her, forklarer Stensrud utenfor bortegarderoben på Jordal.

- Men det ble en grei løsning for alle kan det se ut til?

- Ja, jeg har fått spilt flere kamper den siste tiden og kommet inn i flyten, så det er fint. Jeg har alltid lyst til å være med Storhamar.

Petter Thoresen sender æren for Stensrud-løsningen videre til målvaktstrener Daniel Jørgensen etter hans første triumf på Jordal etter comebacket som Storhamar-sjef.

- Det er han som hadde kontakten med Gjøse og U20. Vi forklarte at Markus skulle spille og mente det var bra trening for ham før en viktig turnering. Hvis han er førstekeeper der har han vist at dersom de spiller ålreit forsvarsspill foran ham kan de rykke opp, sier Thoresen til nitten.no.

Banens beste

Vålerenga yppet seg i første halvdel av matchen som samlet snaue 4000 mennesker på Jordal, men Stensrud stoppet alt som kom og bidro til at Storhamar passerte rivalen i den tette tetstriden og nå er kun seks poeng bak Sparta.

- Det var nok en av mine bedre matcher denne sesongen. Man kan holde nullen etter å ha reddet ti enkle skudd, men hvert fall i første periode var det mye vanskelig, sier Stensrud.

Trener Thoresen har følgende å si om 18-åringen som torsdag ble den første målvakten som holdt nullen mot Vålerenga på nye Jordal Amfi.

- Han var banens beste. Og det trengte vi nå. Vi slapp til en del i første og andre periode, og der reddet han oss. Han er rolig, flink til å se pucker, fleksibel. Et stort talent som takler det å stå i store kamper. Det er en veldig sterk egenskap.

Stensrud satte seg i bilen etter smultringen på Jordal for å returnere til U20-samlingen i Asker. Norge innleder mot Slovenia søndag i turneringen der målet er opprykk til øverste nivå.

- Forhåpentligvis blir det en morsom uke. Jeg vet ikke så mye om de andre lagene, men jeg tror vi skal ha gode sjanser, sier Hamar-gutten.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form