Lukk søk

Elitehockeyligaen

August 1, 2023

Støtter ikke lønnstak-forslaget: - Ikke veien å gå

Nyopprykkede Lørenskog bruker mindre penger enn sine motstandere, men mener ikke et lønnstak for ligaen er veien å gå.

Foto med tillatelse: Sofie A. Kitterød

- Lønnstak vil begrense ligaen vår betraktelig. Vi jobber mot å få en proffere liga, men lønnstak på 600.000, som er nevnt, er ikke veldig attraktivt for gode spillere. Uten å sage noen er jeg ikke enig i at dette er veien å gå. Jeg mener man heller skal se på å pushe minstelønnen opp.

Det sier Lørenskog-trener Niklas Andresen til nitten.no i kjølvannet av Njål Berges mye omtalte utspill.

Storhamar-lederen slo alarm etter at klubben gikk fem millioner i minus, kalte det å drive ishockeyklubb for ekstremsport, ønsket lønnstak og lavere utenlandskvote og ba om at forbundet tok grep for å sikre en bærekraftig norsk liga.

Tjente ingenting

På Romerike rykket Lørenskog i vår opp med svært begrensede midler og med en tropp der ingen hevet lønn.

Også LIK har hatt sine runder med trøblete økonomi og likviditet opp gjennom årene, men har nå et stort fokus på ikke å bruke mer penger enn de faktisk har.

- Dette er ikke noe stikk mot Storhamar, men jeg tror veien å gå er å bygge en solid administrasjon med god kontroll på økonomien. Da skal det ikke være mulig å ende opp med så røde tall som flere klubber har gjort de siste årene, sier Andresen.

Tirsdag går han på is med sitt unge mannskap for første gang etter sommerpausen. LIK-apparatet har fått et lite budsjett å jobbe ut fra og fikk så sent som mandag kveld på plass en forsterkning i den svenske backen David Göransson.

Liten støtte

Njål Berge uttalelser fikk stor oppmerksomhet i sosiale medier, men også i svensk presse og Aftonbladet.

- Før eller senere kommer ikke dette til å henge sammen. I Vålerenga gjør det ikke det. Der er satsingen subsidiert av investorer. Det henger ikke sammen i Storhamar og heller ikke Stjernen der Stjernen Sport betaler, og selv da klarer de ikke komme høyere enn fjerde- femteplass, sa Berge blant annet.

Vålerengas sportssjef Anders Myrvold sa rett ut at han var uenig med Storhamar-sjefen. Stjernen-styreleder Gisle Edvard Årnes opplever ikke at klubbene nå «dreper hverandre» slik Berge beskrev det:

- Et fåtall klubber har drevet lønningene i et tempo det er lenge siden vi har sett. Stjernen er åpenbart ikke en av klubbene som har drevet opp lønningene, sa Årnes til nitten.no i helgen.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form