Lukk søk

1. divisjon

March 20, 2024

«Lykkes vi ikke i år, er jeg helt overbevist om at vi kommer til å lykkes i nær fremtid»

Fredrik Glader er så imponert over hvordan Narvik drives at han føler seg trygg på rask EHL-retur selv om laget skulle mislykkes i kvalifiseringen.

Foto med tillatelse: Sofie A. Kitterød

Narvik vil ta ytterligere et steg mot spill på øverste nivå neste sesong med seier hjemme mot 1. divisjonskollega Grüner onsdag kveld.

Men selv om laget skulle bli nummer tre eller fire i vårens kvalifisering, ser trener Fredrik Glader lyst på fremtiden hos landets nordligste toppklubb.

- Klubben ser langsiktig og hadde vel som målsetting å gå opp neste sesong. Lykkes vi ikke i år, er jeg helt overbevist om at vi kommer til å lykkes i nær fremtid. Man er på rett vei med tanke på hvordan man driver klubben. Jeg har mye erfaring fra Sverige og er imponert over denne organisasjonen, sier Glader til nitten.no.

- Satsingen er altså ikke avhengig av å rykke opp nå?

- Ikke på noe vis. Vi har et sterkt fundament, og satsingen fortsetter uansett. Jeg er så imponert over de menneskene som jobber i Narvik, styret, daglig leder, sportssjef. Det er en tydelig plan der man ikke bare ser denne sesongen eller neste.

Hockeyfeber

Glader håper på fullsatt Nordkraft Arena når Grüner gjester Narvik onsdag kveld. For fire dager siden var han med på å slå gamleklubben Comet hele 9-3 i samme hall.

- Det har vært fantastisk stemning her! Det bobler i byen og folk snakker hockey. Det er jo den største idretten i distriktet her, og vi ønsker å glede menneskene i og rundt byen og være en samfunnsaktør uavhengig av tabellen eller laget, sier svensken.

Et EHL-comeback vil utvilsomt bety mye for klubben og regionen. To runder ut i kvalifiseringen står Grüner med full pott, Ringerike Panthers og Narvik har tre poeng og Comet null.

- Er du overrasket over starten?

- Absolutt ikke! Både vi og Grüner har vært veldig gode denne sesongen og har en høy standard.

Fire runder igjen

Glader ønsker ikke så snakke så mye om mulighetene og status i kvalifiseringen, men minner gjentatte ganger om at det er spilt to av seks runder med konklusjonen «her kan alt skje».

- Herregud, ja. Det er altfor tidlig å spå noe som helst. Med Comet-seier mot Ringerike er også de med. Vi må bare fokusere på det vi skal gjøre. Det er der vi må legge all energi og fokus, sier Narvik-treneren.

- Det kan ende med at de to 1. divisjonslagene rykker opp?

- Det kan det, men de kan også bli slik at Ringerike og Comet berger plassen. Det er så tight og jevne kamper hele veien. Jeg har også fulgt HockeyAllsvenskan og kvalifiseringene der opp gjennom, alt kan skje de siste minuttene av sesongen. Jeg tror dette vil leve inn i den siste omgangen.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form