Lukk søk

1. divisjon

September 29, 2021

Lørenskog ber inn til fest: - Vi håper på 1000 tilskuere

Nidaros og Narvik gjorde jobben i helgen, mens det ble tungt for Lørenskog på Gjøvik. Nå venter returoppgjøret på Romerike der LIK håper på 1000 tilskuere og hockeyfest.

Foto: Sofie Alexandra Kitterød

Lørenskog, Narvik og Nidaros har uttalt at de ønsker å være med i toppen av 1. divisjon og kjempe om en plass i Fjordkraft-ligaen. Nå har alle tre startet serien, og Lørenskog fikk store problemer i serieåpningen mot Gjøvik da de tapte 1-0.

Nå venter returoppgjør i Lørenskog Ishall onsdag kveld - og da skal hallen fylles.

- Med tanke på gjenåpningen så kjører vi gratis inngang på dagens hjemmekamp mot Gjøvik. Selv om de slo oss sist så håper vi på 1000 tilskuere i kveld, uttaler Lørenskogs daglige leder Mats Wibe-Lund til nitten.no.

Ingen krise

Lørenskog kunne se de andre opprykksfavorittene gjøre jobben da de selv gikk på et bananskall i serieåpningen. Men det heises ikke noe rødt flagg av den grunn.

- Det er bedre å få det tapet nå enn senere. Gjøvik hadde en ekstrem god keeper, og jeg tror vi hadde flere skudd enn de 37 som ble oppført. Kuleramma gikk sikkert tom der oppe. Men ingen krise. Skulle vi tape de to neste kampene også, så får du ringe meg igjen og spørre hvordan jeg tenker da, sier Wibe-Lund og ler.

Det overraskende tapet skal hevnes i dag, håper han:

- Vi henter næring fra dette tapet, og det skal sies at vi er ikke uslåelige. Jeg så kanskje ikke for meg at det skulle skje, men sånn er ishockeyen. Det skal spilles over 30 kamper til, men du kan skrive at det er en rimelig tent gjeng som har lyst til å revansjere seg kraftig i kveld.

- Guttene kjenner nok litt på det presset som venter dem nå. Ikke nok med Gjøvik i kveld, men vi har Nidaros lørdag. Det er lov å gå på trynet, men ikke to ganger. Skulle vi gjøre det så blir veien lang, selv om vi har ambisjoner, avslutter Wibe-Lund.

Tre av tre i Trondheim

Hos Nidaros er stemningen annerledes etter at de i trippel-kampen mot Haugesund tok med seg ni poeng. Klubben har tidligere uttalt at de tre kampene var litt avgjørende for motivasjon og selvtillit i gruppen. Nå beseiret de Haugesund 6-2, 7-5 og 5-1 hjemme i Leangen Ishall.

- Den starten er absolutt godkjent. Vi visste at ni poeng ville smakt utrolig deilig som en start på 1. divisjon, og nå har vi endelig fått de poengene, sier David Hallström som forlot Fjordkraft-ligaen og Stjernen til fordel for Nidaros før denne sesongen.

Hallström topper poengligaen med 8 poeng (2+6) på sine tre første kamper. Det samme har Zebastian André Bodini Schmitt som forrige sesong spilte for Tønsberg.

Full pott i nord

Narvik serieåpnet med dobbeltkamp mot Furuset hjemme i Nordkraft Arena med 508 tilskuere lørdag. Hjemmelaget ga publikum valuta for inngangsbilletten da de knuste den gamle storklubben 7-1 i første kamp. Dagen etter skulle seieren sitte lengre inne da Narvik til slutt vant 2-1.

- Vi fikk en god seriestart og det var gledelig å se så mange mennesker i hallen. Det ble tøffe kamper mot Furuset som spilte smart og tett igjennom helgen. Det ble egentlig to ulike kamper hvor vi var ikke helt fornøyd med den første kampen. Heldigvis vippet den vår vei. I den andre kampen var vi bedre, selv om vi ikke scoret så mange mål. Det kommer til å bli tett og jevnt denne sesongen i 1. divisjon, og det finnes ikke dager hvor du kan vinne når du er skrudd av mentalt og fysisk. Nå gleder vi oss til tøffe bortekamper mot Haugesund til helgen, forteller sportslig leder André Lysenstøen til nitten.no.

Lørenskog møter Gjøvik i kveld klokken 19:00, Nidaros møter Lørenskog i Lørenskog Ishall lørdag klokken 16:00 og Narvik møter Haugesund i Haugesund Ishall til dobbelkamp lørdag klokken 17:00 og søndag klokken 13:00.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form