Lukk søk

Fjordkraftligaen

November 4, 2021

Lindström helt i Jordal-målfest mot Storhamar

(Vålerenga - Storhamar 6-5 e.s.) Patrick Thoresen (38 om to dager) så ut til å nekte Vålerenga nok en hjemmeseier før Tobias Lindström avgjorde straffekonkurransen med sitt VIF-mål nummer 200.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

Svensken med norsk pass scoret på straffeslag nummer ti og jublet ellevilt for seier mot rivalen, to poeng og for å ha stoppet rekken av knepne hjemmetap på fire.

3925 tilskuere, rekord for tredje kamp på rad, fikk oppleve en match som hadde det meste. 0-1 ble til 2-1, 2-3, 3-4, 5-4, 5-5, og til slutt 6-5.

Eirik Salsten utlignet med kampens tiende mål etter at Storhamar tok ut målvakten, og etter fem målløse overtidsminutter ble Lindström avgjørende med sin goal nummer 200.

- Det er bare å gratulere Tobias med en ekstrem milepæl. Det er alltid kult å spille mot Storhamar. Jeg har sittet her og sett på disse kampene siden jeg var fem år, sier Thomas Olsens til Vålerengas hjemmeside.

Ahlholm-mål

Etter drøye 12 minutter slo Patrick Thoresen en strålende pasning til Rasmus Ahlholm som sendte pucken videre i krysset bak Steffen Søberg.

Mathis Olimb sendte pucken i tverrliggeren i neste angrep, og nå tok matchen på Jordal virkelig fyr. Da også Thoresen pådro seg en utvisning fikk VIF sjansen i spill fem mot tre og Mika Partanen smalt inn.

16 sekunder senere vant Vålerenga droppen, Olimb spilte fri finnen foran mål og kampen var snudd! To skudd på mål i overtallet resulterte i to VIF-mål.

Et og et halvt minutt ut i midtperioden fikk Simen André Edvardsen stå alene foran Søberg og styrte inn 2-2-målet.

Kort tid senere var matchen snudd på ny - og igjen var Thoresen i sentrum. Daniel Sørviks pasning ut i VIF-sonen gikk rett til Eskild Bakke Olsen som fant Thoresen som fant nettet.

Publikum rakk knapt å sette seg før 3-3-målet kom. Kalle Ekelund fikk pucken av Tobias Lindström ute på blueline, traff godt og utlignet til 3-3 med sesongens første nettkjenning.

Mer Thoresen

Men Thoresen var ikke ferdig. Et og et halvt minutt senere kom 38-åringen i stor fart inn i Vålerenga sone, ble servert av Mikael Zettergren og sendte Storhamar tilbake i ledelsen.

Perioden ble avsluttet med at Vålerengas landslagsspiller Martin Røymark måtte hjelpes i garderoben med en skade.

- Veldig gøy. Vi føler vi var best i spill fem mot fem. Vi er pigge. Publikum her gir oss masse energi, sa Patrick Thoresen til TV 2 i andre pause.

Og matchen hadde nok en snuoperasjon i seg! Thomas Olsen utlignet til 4-4 før Tobias Lindström satte inn 5-4-målet.

Partanen kunne avgjort da han traff tverrliggeren for hjemmelaget tre minutter før slutt, men kun 30 sekunder senere tok Storhamar ut Viktor Kokman og fikk betalt da Eirik Salsten utlignet til 5-5!

Etter målløse overtidsminutter, fikk matchen til straffeslag. Ahlholm åpnet med scoring, Axel Sundberg kvitterte på VIFs tredje forsøk og Tobias Lindström fikk æren av å avgjøre.

Kampens beste spillere

Patrick Thoresen

Tobias Lindström

Mikael Zettergren

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form