Lukk søk

Elitehockeyligaen

February 1, 2023

Lillehammers ryddegutter håper å være i null om tre måneder: - Veldig ambisiøst mål

Det nye Lillehammer-styret håper å være kvitt klubbens negative egenkapital 1. mai. Det vil i så fall bety at fire millioner er hentet inn på drøye fire måneder.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

- Det er et veldig ambisiøst mål. Det kan godt være vi bommer på noen hundre tusen, men det viktigste er at vi prøver, sier Lillehammer-styreleder Per Olav Andersen til nitten.no.

Han er en av dem som kom inn og ble en del av redningsaksjonen i OL-byen denne vinteren. Lillehammer IK styrte mot å tape 500.000 i måneden, handlingsplanen fra ishockeyforbundet var brutt, både lisensen og hele klubbens eksistens sto i fare og uken før jul innrømmet ledelsen et kapitalbehov på i størrelsesorden 3 til 3,5 millioner kroner.

Fem uker senere er troppen slankere og klubbkassa fyldigere. Andersen & co jobber intenst for å komme i null så fort som overhodet mulig.

- Vi fikk tatt de første grepene i romjulen og gjennom nyttårshelgen, har kuttet i kostnadsbildet og jobbet med inntektssiden. 2022 blir ikke så galt som det så ut, jeg tipper vi lander på halvannen million i underskudd, forteller Andersen.

1,8 millioner

Ifølge styrelederen hadde klubben en negativ egenkapital på 1,8 millioner ved årsskiftet. Ifølge handlingsplanen klubben har vært underlagt, skulle det tallet vært null 1. januar.

- Vi får se om vi lykkes eller ikke, men vi håper å få bort den negative egenkapitalen til 30. april eller rundt tiden for årsmøtet. Det er et sterkt ønske at den skal være borte før neste sesong starter, forteller Andersen.

- 1,8 millioner på fire måneder er mye?

- Ja, det betyr i så fall rundt fire millioner fra lille julaften til sent april. Det er ambisiøst. Et spillersalg har en liten effekt, vi har en del andre tiltak på gang i tillegg til støtte fra sponsorer, kampinntekter og lignende. Det er jobbet såpass mye med kostnadsbasen nå at vi er ganske sikre på at vi går inn i neste sesong uten negativ egenkapital og med et fornuftig driftsnivå slik at vi kan bygge et godt lag. Det tror vi på.

Andreas Martinsen, Nick Dineen, William Mäkinen, Martin Gran, Henrik Eriksson og Trym Gran forsvant alle fra A-troppen som en følge av den økonomiske krisen. Samtidig som oppryddingen fortsatt pågår, er Sverre Rønningen sterkt ønsket på Hamar.

- Det er en grense for hvor mange vi kan miste. Vi ønsker ikke å ha et lag som ikke yter motstanderne i ligaen respekt. Og jeg mener vi holder ligastandard fortsatt, laget har på mange måter levert selv om poengfangsten har vært litt dårlig. Men kommer det et godt tilbud, må vi innse at vi har gjeld. Vi kan ikke late som den ikke finnes, sier Andersen.

Trener Aleksander Smirnov er på utgående kontrakt og LIK-ledelsen har allerede begynt å se på både tropp og budsjett for neste sesong.

- Jeg er ikke sikker på det blir så stor forskjell. Vi ønsker ikke stor kvalitetsforskjell på troppen, men det handler også om hvordan du henter, lønner og setter sammen laget. Der gjør sportsutvalget nå en kjempejobb. Målet er å ha et godt som kan slå alle og bite fra oss.

Sanksjoner?

Styrelederen takker hockeymiljøet, byen, supportere og samarbeidspartnere for all hjelp og engasjement de siste månedene. Viljen til å bidra har nærmest skapt en ny giv rundt laget som trolig vil ende på syvendeplass for andre sesong på rad.

- Da blir det litt lettere å jobbe. Responsen har vært helt enorm! Det er fortsatt masse å jobbe med rundt rutiner og økonomistyring, men med bakteppet vi hadde, ser det bra ut. Vi føler vi er godt på vei mot å rette opp ting igjen. Det er også positivt hvordan spillerne har respondert. Det imponerer meg, sier Andersen og legger til:

- Men det er ingen fare med at vi får for mye fritid på en stund enda.

Lillehammer IK har siden sommeren 2019 vært underlagt en handlingsplan fra Norges Ishockeyforbund der positiv egenkapital ved utgangen av 2022 er et av målene. Klubben kan fortsatt bli sanksjonert, men har nå tett og god dialog med forbundet.

- Jeg tror de ser at jobben som gjøres nå er seriøs, og vi informerer så mye vi klarer, men det er deres plikt å være misfornøyde med oss da vi brøt tilliten som lå i handlingsplanen. Vi forholder oss til det som eventuelt måtte komme, men håper vi kan presentere noe de er fornøyde med og at tallene kan vise vi har nådd målene selv om vi ikke klarte det ved nyttår, sier Andersen.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form