Lukk søk

Elitehockeyligaen

September 16, 2022

LIK-Gran støtter sjefen: - Det er jo jobben min

Trym Gran stoppet 51 av 54 skudd i CC Amfi til følgende karakteristikk fra trener Aleksander Smirnov: - Det er hans jobb!

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

54-24 i skuddstatistikk og 3-5 i mål ble fasiten i torsdagens mjøsderby mellom Storhamar og Lillehammer.

21 år gamle Trym Gran stoppet hele 51 av 54 skudd og må få en stor del av æren for at guttene fra OL-byen har overrasket stort med seks poeng etter to tøffe kamper mot Sparta og Storhamar, men trener Aleksander Smirnov tok ikke av med superlativene da Hamar Arbeiderblad ba LIK-sjefen sin noe fint om målvaktens mange redninger:

- Det er hans jobb. Han må redde. Storhamar er et godt lag og vi gjorde små feil, men guttene jobbet godt. Og keeperen, han må redde.

- Det stemmer jo bra det, ja. Det er jo jobben min, sier Gran til nitten.no og ler.

Vålerenga neste

Det er god stemning i Lillehammer-leiren dagen derpå. Laget fikk matchen ut av kroppen med en formiddagsøkt i hjembyen før Vålerenga venter lørdag kveld. Med nok et godt resultat der, har LIK fått en meget god start på sesongen.

- Det var deilig med tre poeng på Hamar, men det er ikke noe vits å tenke mer på den kampen der. Vi tar med oss spillet og selvtilliten inn til Vålerenga-kampen som blir veldig tøff, sier Gran.

- De har et godt lag, men vi skal ikke gjøre det lett for dem.

Det var lite optimisme å spore blant Lillehammer-fansen før sesongstart og laget ble tippet godt ned på tabellen. Det ble også spekulert i om Ringerike kunne klare å passere årets Lillehammer-utgave, men i OL-byen hører de ikke på spådommene.

- Jeg tror ikke det er noen her som bryr seg om hva de såkalte ekspertene sier. Vi har troen på oss selv og hvis vi jobber hardt, kan vi slå alle. Vi jobber hardt i egen sone, spiller tøft og er vonde å møte. Vi er fornøyde nå, men det gjelder å holde det oppe. Slappe av får vi gjøre neste sommer. Da har vi to uker fri, sier Gran og ler.

Seks poeng

- Vi sa vi måtte følge planen i 60 minutter. Disiplin og spille tålmodig, sier trener Aleksander Smirnov til Hamar Arbeiderblad.

Russeren hevder han ikke bryr seg noe som helst om at det var nettopp gamleklubben og rivalen Storhamar som ble slått torsdag eller at LIK-gjengen nektet Petter Thoresen et hyggelig gjensyn med CC Amfi.

- Vi gikk litt i fellen til Lillehammer. De spilte med stor desperasjon og kampvilje. Det stresset oss litt at vi fikk så mange overganger mot oss. Sjansene de fikk var litt store, sier Thoresen til HA.

På 54 skudd scoret ikke Storhamar et eneste mål i spill fem mot fem foran 3648 tilskuere.

- Vi må ta lærdom av dette. Det ble en del barnefeil, mener Thoresen.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form