Lukk søk

1. divisjon

February 21, 2024

Kvalifisering i Ski ishall: - Må følge regelverket

Ski-trener Ulf Berglund fikk det som han ville - kvalifiseringen for spill i 1. divisjon neste sesong spilles over én helg i Ski ishall.

Foto med tillatelse: Ski Ishockey

Det bekrefter generalsekretær Petter Salsten til nitten.no. Også trener Berglund bekrefter at han har fått beskjeden han ønsket seg.

- Vi har en ishall som er godkjent for spill i 1. divisjon. Det er det viktigste. Aller helst skulle vi gjerne spilt på Jordal, men det gjør vi ikke. Vi er det høyest rangerte laget og skal dermed få arrangere kvalifiseringen som i alle andre år, sier Berglund til nitten.no.

Det har lenge vært klart at Ski og Hasle-Løren, som faktisk møtes i Lørenhallen onsdag kveld, blir de to 1. divisjonslagene i kvalifiseringen fra 8. til 10. mars.

Møter MS

Fra 2. divisjon venter vinnerlaget Manglerud Star og trolig Kongsvinger etter at det rutinerte mannskapet tok seks poeng i toppkampene mot Tromsø forrige helg.

Kongsvinger har med sin nye hall og bra interesse ytret ønske om å arrangere kvalifiseringen, men ifølge regelverket skal høyest rangerte klubb - det vil si nummer ni i 1. divisjon - få tilbudet først.

- Jeg er enig med Kongsvinger i at de har en fin hall, jeg. Men vi må følge regelverket, sier Berglund.

Én helg

Det samme regelverket åpner for at kvalifiseringen om de to ledige plassene i 1. divisjon kan spilles med seks kamper der alle møtes hjemme og borte dersom lagene blir enige om at det er den beste løsningen.

Ski-trener Ulf Berglund har uttalt at begge variantene er ok for det niende beste laget på nivå to. Han mener hans eget Ski er favoritter med Hasle-Løren som det antatt nest beste laget.

- Ski foran Hasle-Løren, MS og Kongsvinger. I mine øyne er vi favoritter. I det øvrige Hockey-Norge er så klart MS og Kongsvinger kjempefavoritter. MS er litt der vi var forrige sesong. Vi tapte én kamp i serien, men man må lære seg å spille kvalik. Det er noe spesielt. Nå kommer vi og Hasle fra 35 tøffe kamper, har Berglund uttalt til nitten.no.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form