Lukk søk

Elitehockeyligaen

March 27, 2023

Kun Martinsen har oppskriften: - Da skal Storhamar spille ordentlig bra for å slå oss

I VIF-troppen er det kun Andreas Martinsen som har fått oppleve å slå Storhamar i CC Amfi denne sesongen. Skal sesongen ende med finale, må den bedriften gjentas.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

- Det har jeg ikke tenkt over, men det stemmer vel ja, sier Martinsen til nitten.no.

15. september, i andre serierunde, overrasket Lillehammer med 5-3-seier over rivalen på Hamar med både Martinsen og dagens Storhamar-målvakt Trym Gran i troppen.

Laget som har raknet har dermed klart noe Vålerenga må kopiere dersom laget skal ta seg til NM-finalen denne våren. Hittil denne sesongen har Oslo-laget tapt to seriekamper og to semifinaler i CC Amfi; 3-2, 2-1, 3-1, 2-1.

- Hvis vi spiller som vi gjorde lørdag, føler jeg vi har en bra mulighet til å ta dem. Da skal Storhamar spille ordentlig bra for å slå oss. Det var på en måte den første kampen der jeg følte ting klaffet nesten hele veien, vi spilte slik vi er enige om dro i samme retning. Da vet vi at vi er et bra lag, sier Vålerenga-kjempen.

Stor forskjell

Storhamar og Vålerenga står begge med to hjemmeseirer fire matcher ut i semifinaleserien. Martinsen føler lørdagens 6-3-triumf på utsolgte Jordal er den mest overbevisende av fire triumfene.

- Det er nok den beste kampen vi har spilt siden jeg kom hit. Storhamar var ikke på sitt beste, kanskje det har noe med oss å gjøre, men de gir seg aldri og kommer garantert ut i 100 mandag. Det svinger fort i sluttspill, sier Martinsen.

- Hvor mye påvirker is-størrelsen forskjellen på disse kampene?

- Det er nok litt av forklaringen. Vi har ikke helt klart å finne vårt spill der oppe slik vi gjør hjemme. Vi liker å legge pucker ned bak de og presse hardt, men det har blitt litt langt mellom oss og litt én og én på Hamar. Det må vi forsøke å gjøre noe med.

Martinsen ble presentert som Vålerenga-spiller på 2023s første arbeidsdag. Kraftkaren har sammen med Justin Hamonic fylt på med muskler og duellkraften mange har etterlyst i VIF-troppen.

- Det var nok ferdigheter og rutine i denne troppen, men vi tilførte litt av det som manglet. Nå har vi et godt sammensatt lag over hele linjen. Men det samme har Storhamar og ikke minst Oilers. Det laget som løfter pokalen denn sesongen har virkelig fortjent det, sier 32-åringen.

Bite-gate

Lørdag fortalte Martinsen i et pauseintervju hos TV 2 at han opplevde å bli bitt i fingeren av Simen André Edvardsen.

Storhamar-spilleren, som nå er ilagt én kamps karantene for en takling på Rasmus Ahlholm, mente Martinsen selv trykket hansken inn i munnen hans.

- Jeg visste da jeg nevnte det at det kom til å bli en greie. Mediene elsker å få litt klikk, men jeg tror hverken han eller jeg legger så mye i dette. Det blir hett på isen. Han sier det ikke er så mye annet å gjøre dersom man får en finger i munnen, og han er vel ikke helt på bærtur der, sier Vålerenga-spilleren.

- Fingeren får ingen varige mén så det blir bare en morsom situasjon som skaper litt ekstra fyr.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form