Lukk søk

Fjordkraftligaen

January 10, 2023

Kobler fraværene til rekordrekken: - Kan ha fått en liten reaksjon

På det meste manglet Sparta så mye som 12-13 mann på isen forrige uke. Trener Sjur Robert Nilsen tror det er perioden med 12 strake seirer som kan ha kostet.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

- Det gikk veldig bra i november, men det kostet nok litt for oss med litt for få folk både på trening og kamp. Vi kan ha fått en liten reaksjon. Nå må vi opp på hesten igjen, ha et bredere lag, få trent bra og ha fullt fokus på hver eneste kamp, sier Nilsen til nitten.no.

November-suksessen Sparta-treneren viser til er perioden med 12 strake trepoengere som sendte sarpingene til topps på tabellen. Reaksjonen er de mange fraværene som førte til at kampene mot Grüner og Ringerike måtte utsettes.

- Da sykdommen også kom, var det ikke mye folk igjen på treningene. Vi kalte opp noen juniorer, men på det verste var nok 12-13 mann borte, sier Nilsen.

Friskmeldte

Sparta har derfor ikke spilt kamp siden romjulen der det ble seier hjemme mot Lillehammer og 7-2-tap i toppkampen i Stavanger. Allerede da manglet Nilsen en rekke sentrale spillere.

Til oppgjøret mot Grüner i Oslo tirsdag kveld har han Miihkali Teppo, Marcus Fagerudd, Sebastian Selin og Eirik Børresen tilbake fra skade. Maksims Ponomarenko, Jonas Meisingset og Jesper Martinsen Lilleberg er friskmeldte fra sykdom.

- Vi har lag, så får vi se hvor mye istid det blir på noen av dem. Men status er ålreit, kommenterer Nilsen.

Jonas Holøs, som fortsatt har til gode å ta på seg Sparta-drakten etter returen til Sarpsborg, er ute sammen med Martin Grönberg og Håvard Salsten.

Nilsen sikter mot å ha fire fulle rekker på plass i Grünerhallen tirsdag kveld i oppgjøret mellom lagene som har lavest og høyest seiersprosent i ligaen.

Sjetteplass

På den meget jevne tabellen må man nå ned på halve halvdel og sjetteplass for å finne Sparta. Med tre kamper mindre spilt enn konkurrentene, har de blå likevel høyest seiersprosent i hele ligaen og kun fem poeng opp til serieleder Oilers.

- Jeg tror vi skal legge bort det der litt. De siste par årene har vi vært flinke til ikke å ha fokus på tabell og resultater, men heller det vi kan kontrollere og påvirke. Det høres fjollete ut noen ganger, men jeg tror det er viktig for oss, sier Sparta-sjefen.

Etter den utrolige rekken med 12 strake seirer, har Sparta nå tapt fire av de siste seks oppgjørene. På Grünerløkka er laget selvsagt store favoritter.

- Vi må drite litt i at det er Grüner vi møter, men spille vår hockey, legge ned en hard jobb med fire rekker og gå med høy intensitet. Kommer vi opp mot vårt potensiale, vinner vi jo. Men hvis vi kommer ut på ei skøyte og ikke respekterer Grüner, blir det vanskelig og tøft.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form