Lukk søk

Elitehockeyligaen

March 10, 2022

Klassiker i kvartfinalen: - Dette blir et rabalder!

Etter to sesonger uten sluttspill er kampen om NM-gullet tilbake med et brak når Vålerenga og Storhamar møtes allerede i kvartfinalen.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

- Dette er det historisk sus over. Da jeg spilte i Storhamar møtte vi Vålerenga i ni finaler på ti sesonger. Her er det snakk om to stormakter med en spesiell historie. Dette blir et rabalder med mye folk i hallene. Jeg får litt gåsehud!

Slik oppsummerte TV 2-ekspert Ole Eskild Dahlstrøm kvartfinaleduellen som ble det heteste temaet etter torsdag kveld. Stavanger Oilers valgte som ventet Ringerike mens Stjernen snappet seriesølvet og foretrakk Lillehammer.

Sparta droppet Storhamar etter nok et tap uten scoring i Sparta Amfi torsdag kveld og ender opp med Frisk Asker. Da gjensto Vålerenga og Storhamar som endte opp som kamp fire i kvartfinalene.

Tidlig exit

De som har fulgt norsk hockey tett de siste 20 årene er vant til at Vålerenga og Storhamar møtes i finalen. Nå kommer duellene allerede i første sluttspillrunde.

- Dette her blir ordentlig moro! Jeg tror det blir tøft mot Storhamar selv om de leverte bra i kveld uten sentrale spillere. Jeg holder Vålerenga som en liten favoritt, sier TV 2-ekspert Bjørn Erevik i kanalens sending torsdag kveld.

- Jeg gleder meg enormt til sluttspill og klassikeren Storhamar-Vålerenga. Vi går med bra brystkasse inn til de kampene der, sier Storhamar-trener Anders Gjøse etter seieren i Sparta Amfi under TV 2s sending.

Vålerenga-trener Espen Knutsen kan ikke huske sist de to stormaktene i norsk hockey møttes allerede i en kvartfinale.

- Dette blir noe nytt. Klart det er spesielt å møte Storhamar så tidlig, men det kommer til å bli et fyrverkeri, sier «Shampo» til TV 2.

Vant på Hamar

Så sent som tirsdag vant Vålerenga 4-0 i CC Amfi. VIF-leiren er klar på at det ikke nødvendigvis gir et korrekt bilde av matchen og bør vektlegges for mye inn mot sluttspillets start søndag kveld.

- Det var jevnere enn 4-0 skulle tilsi. Det er jevne kamper hele veien, men vi møter Storhamar med bra selvtillit. Vi føler vi har en tropp som skal ha en bra mulighet til å nå semifinale, sier «Shampo» etter 12-0-seieren (!) borte mot Grüner.

Den eneste klubben som ikke valgte lavest rangerte mulighet var Sparta. De droppet sjetteplasserte Storhamar og endte opp med Frisk Asker kun minutter etter hjemmetapet mot nettopp Storhamar.

- Nå har vi spilt 120 minutter hjemme mot Storhamar og scoret null mål. Ser på resultatene ellers tror jeg vi har 12-13 av 15 mulige poeng mot Frisk Asker, er Sjur Robert Nilsens begrunnelse for kvartfinalevalget under TV 2-sendingen.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form