Lukk søk

1. divisjon

February 13, 2024

Klar melding før toppkampene: - Våre unggutter får møte sine idoler

Tromsø-trener Jimmy Komulainen innfører selfie-forbud foran de avgjørende toppkampene mot Kongsvinger-stjernene denne helgen.

Foto med tillatelse: Gry Berntzen

- Det skal bli fantastisk moro å komme til Kongsvinger! Vi gleder oss skikkelig. Jeg håper det kommer masse folk slik at flere får se hva vi har bygd opp i Tromsø de siste årene.

Det sier Jimmy Komulainen til nitten.no foran de to avgjørende duellene mot Kongsvinger denne helgen. Tromsø ligger på andreplassen som sikrer kvalifisering, men har to kamper mer spilt enn KIL som følger fem poeng bak.

Guttene fra nord avslutter også sesongen mot mesterne fra MS mens det rutinerte Kongsvinger-mannskapet har igjen dobbeltkamper mot Tønsberg og Kristiansand.

- Våre unggutter får møte sine idoler. Jeg får passe på at de ikke skal gå rundt og selfies. Det er det jeg får jobbe med, sier Komulainen og ler.

Forsøkte å hente KIL-unggutter

Christian Larrivée (41), Joakim Jensen (36), Jimmy Andersson (39), Andreas Øksnes (33) og Eirik Skadsdammen (42) har forsterket KIL-troppen denne vinteren sammen med canadieren Jean-Philippe Villeneuve.

- Taper vi nå må vi plutselig vinne begge kampene mot MS. Det er ingen tvil om at dette blir en avgjørende helg. Vi har vår langsiktige satsing og jobber på med det vi tror på og har bygget opp. Så får vi summere etterpå hvor langt det holder, sier Komulainen.

Mens de tidligere Storhamar-spillerne er hentet inn for å hjelpe Kongsvinger mot opprykk, ønsker Tromsø å satse videre på yngre spillere.

Komulainen røper at klubben nylig kontaktet nettopp KIL med spørsmål om to av klubbens U18-spillere kunne tenke seg å flytte nordover for å spille seniorhockey.

- Dette er spillere som hadde hatt godt av å spille i 2. divisjon, men de ønsket å holde på dem selv, sa de. Men vi fikk inn en fra Bergens U18-lag som debuterte i helgen, så det er moro.

Ni økter i uken

- Er du kritisk til hvordan KIL driver?

- Nei, det får de stå for. Man kan synes det ene og det andre om det, men vi i Tromsø er mer for å utvikle norske spillere og norsk hockey. Jeg forstår at de vil ha inn rutine til de viktige kampene som kommer, den ser jeg, men om det er rett vei å gå for norsk hockey vet jeg ikke, svarer Tromsø-treneren.

Han peker på at de rutinerte KIL-spillerne kanskje forsvinner dersom klubben skulle lykkes med å ta steget opp på nivå to.

- Da må man kanskje signere nye spillere som koster penger for å henge med i 1. divisjon. Det kan være en ond sirkel, men de har sikkert en plan og en strategi. MS har også en rutinert tropp, men det er mye gutter som har vært med hele sesongen, har hjerte i klubben og ønsker å hjelpe dem tilbake igjen.

Komulainen kjørte seks økter i uken med Tromsø-gjengen allerede i fjor sommer. Nå under sesongen er 2. divisjonsgjengen fra nord oppe i ni treninger i uken på is og fysisk.

- Vi trener hardt og forsøker å få inn en kultur her i nord. Tromsø som by og klubben er klare for å ta neste steg.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form