Lukk søk

Elitehockeyligaen

April 17, 2024

Karterud-hat trick i Vålerengas finalefest: - Veldig viktig!

JORDAL (nitten.no) Jørgen Karterud fikk Jordal til å koke da han snudde kampen og Vålerenga slo tilbake to dager etter åpningstapet i finaleserien.

- Dette var veldig viktig. Vi skal vinne alle hjemmekampene og stjele en på Hamar der. Det er planen, sa Vålerenga-back Daniel Bøen Rokseth til TV 2 i andre pause.

Vålerengas første NM-finale på Jordal på ti år fylte hallen (5313 tilskuere) og ble en festkveld for hjemmelaget som slo voldsomt tilbake etter tidvis å ha blitt utspilt på Hamar for to dager siden.

Klansfavoritten Jørgen Karterud både utlignet til 1-1 og snudde kampen for Oslo-laget som vant 5-2 og nå har 1-1 i kamper foran finale tre i CC Amfi fredag kveld.

- Dette var dårlig. Enkelt og greit, sa Patrick Thoresen da han ble intervjuet av rettighetshaver TV 2 etter andre periode.

Storhamar-ledelse

Men det var Petter Thoresens seriemestere som kom best i gang også onsdag kveld. Marcus Bryhnisveen, fra Oslo, avsluttet et langt angrep på beste vis etter å ha blitt satt opp av Eirik Salsten.

Ledelsen varte i kun 70 sekunder. Da satte Jørgen Karterud fart, passerte to Storhamar-spillere og fikk lagt pucken inn mot mål fra meget skrått hold. Skiva traff leggskinnet til Markus R. Stensrud og skled over streken.

Midtveis var kampen snudd. Daniel Bøen Rokseth reagerte raskt da Storhamar ga fra seg pucken og spilte Karterud alene gjennom. Vålerenga-profilen holdt hodet kaldt, la pucken i hjørnet og kunne feire foran det kokende klansfeltet.

Dostie-dobbel

Så var det Alex Dosties tur til å presentere seg. Den tidligere Stjernen-spilleren har blitt bedre og bedre gjennom sesongen og har vært blant VIFs best positive i sluttspillet uten skadde Mika Partanen og Trevor Mingoia.

Kun 38 sekunder etter Karteruds 2-1-mål utnyttet han en Storhamar-feil og smalt inn nummer tre fra skrått hold. Et drøyt minutt inn i siste periode presenterte Dostie seg på ny.

Storhamar så ut til å ha god kontroll, men rotet bort pucken og ble straffet av canadieren.

Andreas Hjelm reduserte kort tid senere da han satte inn en retur. Storhamar trykket voldsomt på en periode etter reduseringen med blant annet et stolpeskudd fra Stefan Espeland - Vålerenga-spiller forrige sesong.

Gjestene tok ut Stensrud med snaue tre minutter igjen. Resultat? Jørgen Karterud la pucken i tomt bur!