Lukk søk

Elitehockeyligaen

March 23, 2023

Kan bli kort Holøs-comeback: - Går mest på motivasjonen

Jonas Holøs opererer tommelen i dag og er usikker på om han har motivasjon til å satse inn mot neste sesong med Sparta Sarpsborg.

Foto: nitten.no

Jonas Holøs spilte ikke en eneste seriekamp for sarpingene denne sesongen, men gjorde et sensasjonelt comeback i den første semifinalen mot Stavanger Oilers.

Kneet holdt bedre enn ventet i DNB Arena, men den tidligere landslagsbautaen pådro seg et brudd i tommelen som opereres torsdag. Sesongen er over, og om Holøs blir å se på isen neste sesong, vet ingen.

- Det er et godt spørsmål. Jeg tror jeg må få ting litt på avstand, for å være ærlig. Skal jeg spille, må jeg være i bra form. Og da må kneet tåle en del trening. Jeg gidder ikke hoppe rundt slik jeg har gjort nå og komme nærmest rett rett fra sofaen i relativt dårlig form. Det funker ikke over en hel sesong, sier Holøs til nitten.no.

Treårskontrakt

Han har straks fullført del én av treårskontrakten han signerte da han flyttet hjem til Norge og moderklubben Sparta i fjor sommer etter 14 år som utenlandsproff.

Et trøblete kne har sørget for at Holøs' ferskeste Sparta-CV kun inneholder én treningskamp mot Ringerike og én semifinale mot Stavanger Oilers.

- Kneet har vært bra nå fordi jeg ikke har gjort noe. Hvordan vil det reagere hvis jeg kjører på mer? Det må testes. Funker det, er det håp, men funker det ikke, sier jeg at nok er nok. Det har vært mye forsøk nå, syns jeg. Jeg syns fortsatt det er morsomt å spille hockey og det gir meg mye, men jeg må kunne trene for fullt. Trene to økter i uken og spille noen kamper er jeg ikke interessert i. Da vil jeg være dårlig. Kneet funker akkurat nå, men det går mest på motivasjonen, sier Holøs.

- At kneet fungerte mot Oilers, gjorde det noe med tankene dine rundt spill neste sesong?

- Umiddelbart etter kampen tenkte jeg at dette gikk såpass bra at jeg fikk litt håp. Jeg hadde gitt opp litt, skal jeg være ærlig. Samtidig må jeg være realistisk. Det gir håp, men jeg er realistisk. Og jeg må finne ut om motivasjonen er der. Det er det viktigste.

Fire uke med gips

35-åringen har hjulpet Sjur Robert Nilsen i boksen denne vinteren, men var ikke med til Stavanger onsdag der Sparta gikk på det tredje strake tapet i semifinaleserien.

Etter torsdagens inngrep i tommelen, venter fire uker med gips, men den tidligere NHL-spilleren er tilbake i boksen fredag.

- Skaden hadde aldri kommet om jeg hadde spilt hele sesongen. Eller 20 kamper for den del. Det skjedde fordi jeg er rusten. Kneet derimot gjorde ikke vondt under matchen og har vært bra i ettertid. Det er litt rart for det var av og på gjennom uken, forteller Holøs.

Han tror selv Sparta ser på det som en bonus dersom han blir å se på isen neste sesong, men sier «det er en dialog vi må ta» da sarpingene etter hvert eventuelt må planlegge troppen uten backkjempen.

Fredag kveld kan sesongen være over for tabellfireren dersom Oilers vinner i Sparta Amfi.

- Vi har slitt med å score mål på dem. Slipper vi én, to, tre mål, skal man uansett være med i matchene så det vi må finne en løsning på, sier Holøs.

PS! Sarpingen fikk kun ti kamper i tyske Kölner Haie forrige sesong, og har slitt voldsomt med kneet til tross for et inngrep i fjor sommer.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form