Lukk søk

Elitehockeyligaen

March 24, 2024

Johansson i Stjernen-møter neste uke: - Det fins en sult

JORDAL (nitten.no) Fredrik Johansson er positiv til å forlenge med Stjernen selv om neste sesongs tropp kan bli både yngre og billigere.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

Svensken fikk sesong nummer to som Stjernen-trener avsluttet tidligere enn håpet lørdag kveld da Vålerenga vant den femte kvartfinalen på Jordal.

Da Johansson ble spurt om sin egen fremtid etter kampslutt, svarte han «ingen aning».

- Men jeg trives bra i Stjernen, vi har hatt litt diskusjoner og skal sette oss ned neste uke og diskutere fremtiden. Kanskje det blir et litt annerledes Stjernen neste sesong med tanke på økonomi, men det fins løsninger på det også. Jeg er ikke urolig, sier Johansson til nitten.no.

Fredriksstad Blad har tidligere skrevet om Stjernen Sport AS som avslutter samarbeidet med klubben. Ifølge FB har aksjeselskapet bidratt med 15 millioner de siste fem årene.

- Kanskje vi må finne litt billigere spillere som er sultne og vil noe sted i karrieren. Flere unggutter har kommet opp og gjort det bra allerede. Samtidig vil vi også trenge ledere selv om laget blir yngre, sier Johansson.

Forlenger?

Stjernen-treneren har også tidligere snakket om at han liker å jobbe med lag over tid. Han gjentar flere ganger i intervjuet at han opplever at «det fins mye jobb igjen å gjøre i Stjernen».

- Det fins en sult etter å finne løsninger. Jeg var i Halmstad i seks-sju år. Jeg har vært i klubber tidligere som også har hatt det tøft og løftet seg. De tre første årene i Halmstad hadde vi ikke penger i hele tatt og de tre neste var vi et topplag.

- Håper du dere kan finne en løsning?

- Kan vi finne en løsning, er det bra. Begge parter må være fornøyde. Vi må sette oss ned og diskutere, men jeg trives bra i klubben, med spillerne, lederne og organisasjonen, sier Johansson.

- Du er positiv selv med endrede forutsetninger?

- Ja, det kan jeg si. Det er jeg. Det fins håp i Stjernen. Man skal ikke se mørkt på alt selv om vi ikke har fått noen ny arena. Den kommer ikke med det første heller, så det fins ting å jobbe med, men det er vi positive til!

Fra 90 til 69 poeng

Stjernen tok 90 poeng forrige sesong mot 69 nå. Både i fjor og i år røk laget i kvartfinalen. Er sesongen en skuffelse?

- Jeg vet ikke, vi hadde et annerledes lag i fjor. Vi har mistet en del spillere, men har jobbet på og gjort noen fantastiske kamper. Men kanskje vi har vært noe mer ujevne denne sesongen, svarer Johansson.

Vålerenga tapte de tre siste seriekampene mot Stjernen, men har vært klart best i kvartfinalene. Hjemmeseieren i Fredrikstad torsdag sørget for at Stjernen fikk fem kvartfinaler og ikke fire som for ett år siden.

- Det virket som Vålerenga hevet seg noen hakk og spilte litt mer disiplinert nå. Samtidig kom vi ikke helt inn i sluttspillsmodus. Surt.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form