Lukk søk

Aktuelt

May 19, 2021

Ishockeypresidenten om StjerneVærste: - En stor dag for norsk ishockey

Ungdomsavdelingen til Stjernen Hockey hadde invitert til en offisiell åpning av sitt nye aktivitetssenter for unge ishockey-utøvere, hvor blant annet Ishockeypresident Tage Pettersen deltok på åpningen.

StjerneVærste har sin tilhørighet på Værsteområde, som er mest kjent for den tidligere bedriften Fredrikstad mekaniske verksted. I dette lokalet finnes flere ulike aktiviteter som blant annet basketball, små kunst-isflater, koordinasjonstrening og to bordtennis-bord på hele 1800 kvadratmeter.

Stolt Ishockeypresident

Tage Pettersen fikk tidlig gått rundt og sett de ulike tilbudene som fantes i hallen før han etterhvert ble kalt opp for å si noe ord på vegne av ishockeyforbundet.

- En stor dag for norsk hockey, uttalte Pettersen.

Videre fortalte Pettersen at et slikt senter var banebrytende for norsk ishockey, og han håpet virkelig at StjerneVærste kunne være en motivator for andre klubber i Norge til å gjøre det samme. Ishockeypresidenten pekte også på viktigheten med dugnaden, hvor han lot seg imponere over dugnadsånden til de frivillige i klubben for arbeidet som hadde blitt gjort i forbindelse med byggingen av dette aktivitetssenteret.

Avsluttende la Pettersen vekt på ishockeyforbundets strategiplan som går fra 2020-2024.

- Vår strategiarbeid som inneholder blant annet verdiarbeid, holdninger, mangfold og ikke minst anlegg er noe vi legger vekt på. Her i dag kan vi huke av de punktene på vår plan, avsluttet Pettersen med applaus fra de fremmøte.

Ungdomsavdelingen fikk et gavekort på fem OL-kvalifiserings kamper for Norge utover høsten.

Bygd på 3 måneder

Leder av Stjernen Ung, Roy Freddy Andersen kunne fortelle at etter 11 måneder med planlegging og arbeid kunne drømmen endelig bli en realitet. En drøm som ikke kunne blitt realisert uten ekstern finansiering.

- Vi må takke Sparebank 1 og DNB for midler, samt Lions. I tillegg så har det lokale næringsliv bidratt med ulike ting, slik at vi kan stå her i dag og vise frem vårt senter, forteller han stolt.

Godkjennelsen for å bygge kom rett etter nyttår, og det tok ikke lange tiden før planleggingen ble til utførelse av det nye senteret.

- Etter at kommunen ga oss grønt lys etter nyttår, så har vi brukt tre måneder for å få dette ferdig. En stor takk til alle som har brukt mange dugnadstimer for ungdomsavdelingen, fortsetter han.

Fredrikstads ordfører Jon Ivar Nygård var også tilstedet. Han la vekt på det samfunnsansvaret Stjernen nå tar ved å åpne opp for alle.

- Jeg vil rette en takk til Stjernen Ung for at de tar et så stort samfunnsansvar med dette senteret. Nå håper vi at den virkelig store hallen også står klar snart, fortalte ordføreren.

Fokusere på lek og moro

To av klubbens æresmedlemmer ble rørt av det nye senteret og satte et historisk perspektiv på det hele. Jan G Lund som er en av klubbens æresmedlemmer poengterte viktigheten med lek og moro.

- Først er jeg mektig imponert over hva klubben har fått til med tanke på kreativitet og finansiering.

- Nå håper jeg dette kan bli en lekeplass for store og små, jenter og gutter som vil bruke stedet for å leke, samtidig som dem kan få ferdighetstrening.

Stjernen Old Boys som har fulgt klubben siden oppstart i 1960 er opphengt i at klubben nå satser på miljøet rundt klubben.

- Jeg ønsker virkelig at Stjernen og ikke minst ungdomsavdelingen nå fremover kan skape et hyggelig miljø og videreføre den. Med et slikt senter og møtested kan miljøet bli meget bra, og det gleder meg veldig, fortalte 77-åringen som ønsket at han 11 september 2024 kunne bli åpningen av den nye ishallen. Da fyller nemlig Stjernen-legenden 80 år.

Den nye ishallen til Stjernen skal ligge bare en icing-puck unna det nye aktivitetssenteret til ungdomsavdelingen.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.
Tags:

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form