Lukk søk

April 15, 2021

Ingen norske dommere i VM - dette er grunnen

IIHF har tatt ut dommertroppen som skal til årets VM i Riga. Der finner du ikke ingen norske, men derimot en Fjordkraft-dommer.

(Foto: Sofie Alexandra Kitterød)

IIIHF har via sine hjemmesider plukker ut dommere til årets VM i Riga. Der finner vi ingen norske, men danske Mads Frandsen har blitt tatt ut. Dansken har denne sesongen dømt kamper i Fjordkraft-ligaen.

Enkel forklaring

Dommersjef Geir Thomas Olsen ble ikke overrasket over å ikke finne noen av sine dommere på listen.

- Nei, jeg ble ikke sjokkert, og det har jeg verdens enkleste forklaring på. Og grunnen er at vi ikke har hatt dommere i aksjon på lang tid. Og da sier ting seg selv egentlig.

De fleste ligaene i Europa kom har holdt i gang siden pandemien, men i Norge har spillere og dommere blitt satt på sidelinjen grunnet restriksjoner fra regjeringen.

Hadde ligaen blitt spilt som vanlig, så hadde vi sett norske navn på listen i følge Olsen.

- Vi har tre-fire navn på en "Long-list" som IIHF sikter seg inn til i løpet av en sesong. Og sannsynligheten for at det hadde blitt norske navn på listen er stor.

Long list?

- Det er en dommerliste som IIHF følger opp, hvor de igjen plukker ned til 35-36 dommere som skal få lov til å dømme i et VM. Og derfor ble vi i samråd med IIHF enige om at det beste er å bruke dommere som har dømt ishockeykamper den siste tiden.

Reiste til Danmark

En som ble tatt ut til å dømme er Mads Frandsen. Dommeren som dømte i Fjordkraft-ligaen frem til ligaen stengte er bosatt i Lier med familien, men dømmer med dansk dommerlisens.

Hvorfor reiser han, Olsen?

- Med tanke på at han er registrert som dansk dommer, så kunne han reise ned til København og fortsette å være dommer i den danske ligaen da vi stengte ned i Norge forteller han til Nitten.no

Avslutningsvis så kan dommersjefen fortelle at Frandsen måtte ofre litt for å fortsatt dømme i den danske ligaen.

- Han flyttet hjem til foreldrene sine og bodde der samtidig som han dømte kamper. Så det er jo litt av en historie. Fra gutterommet til VM forteller han lattermildt


Nitten.no ønsker Mads Frandsen lykke til i VM

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.
Tags:
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form