Lukk søk

Fjordkraftligaen

August 2, 2021

Import-drama i Stjernehallen: - Klubben vil ikke identifisere seg med dette

Stjernen trodde de hadde spikret stallen for kommende sesong, men noen dramatiske nyheter i løpet av få dager gjør at klubben igjen må ut på importjakt.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

Forventningsfulle hockeysupportere i plankebyen så frem mot å se sine importer på is denne mandagen, men i går la Stjernen ut denne pressemeldingen på sine nettsider.

- Stjernen Hockey Fredrikstad Elite må dessverre meddele at importspillerne Ryan Gropp og Gabriel Gagné ikke blir å se i norsk ishockey kommende sesong. Spillernes kontrakter er terminert med umiddelbar virkning.

Styreleder i Stjernen Elite, Gisle Årnes, forteller til nitten.no at begge sakene var det lite klubben kunne gjøre noe med.

- Familiære ting er vanskelig, og jeg synes klubben løste dette på en riktig måte. Gropp mistet dessverre sin mor, og ville tilbringe mer tid med familien. Når det gjelder Gabriel Gagné så hadde spilleren fått inndratt sitt pass. Og da blir det vanskelig å komme seg til Norge, forteller Gisle til nitten.no.

Under etterforskning

Gabriel Gagné, som senest spilte i AHL-klubben Rockford IceHogs, skulle etter planen ankomme Fredrikstad denne uken. Men etter at hans pass hadde blitt inndratt av canadiske myndigheter etter straffbare forhold, så valgte Stjernen å terminere kontrakten med canadieren.

- Situasjonen rundt Gagné er at han er under etterforskning i Canada for flere straffbare forhold, og klubben vil ikke identifisere seg med dette.

- Hva er han anklaget for?

- Jeg ønsker ikke å si så mye om saken, men kan si at alvorlighetsgraden var så stor at dette ønsket vi ikke å fortsette med. I tillegg så har domstolen i Canada fratatt hans pass, noe som gjør at det blir vanskelig å spille for Stjernen når du bor i Canada, fortsetter styrelederen.

- Ting er fortsatt under etterforskning, men han oppfyller ikke det som står i kontrakten, da han ikke får lov til å reise ut av Canada. Det skal også sies at termineringen av kontrakten gikk fredelig for seg.

Etter hva Nitten.no erfarer så kan en person bli fratatt sitt pass ved at det mistenkes at personen skal forlate landet under en etterforskning. I dette tilfelle hadde Gagné underskrevet en avtale med en arbeidsgiver utenfor de canadiske grenser.

- Vi har dette i bakhodet

Stjernen har opplevd flere uheldige situasjoner som har satt klubben i et dårligere lys. Nå forteller Gisle at det ligger i bakhodet da slike nyheter dukker opp hos klubben.

- Vi er i en læringskurve og ønsker hver eneste dag å bli mer profesjonelle hver eneste dag i Stjernen. Så etter hva vi har opplevd dem seneste årene så vil det si at vi har dette i bakhodet.

- Alle som tar på seg drakten i Stjernen skal inneha de verdiene som klubben ønsker. Og i tillegg være et forbilde for klubben og deres vei videre, forteller Gisle.

Trist

Oppe i det hele så synes styrelederen at tingens tilstand ikke er noe hyggelig, men mener styret har håndtert disse sakene godt.

- Først og fremst så er det bare trist. Ryan Gropp mister et viktig familiemedlem, og han er nå usikker på om han skal spille hockey igjen. Situasjonen med Gagné var annerledes. Men styret arbeidet kjapt, og tok en rask beslutning på begge sakene. Naturligvis ikke heldig, men da nyheten kom så tenkte vi at dette tåler vi. Vi må tåle saker i dagens lys, forteller styrelederen.

Daglig leder Anders Åsle forteller i pressemeldingen at klubben nå leter etter andre muligheter. Åsle kan også bekrefte at de nye importene etter all sannsynlighet vil bli spilleklare til seriestart.

- UDI prioriterer idretten. Derfor har jeg stor tro på at hvis vi får tak i nye importer, at de vil bli spilleklare til serieåpningen, avslutter Åsle til nitten.no.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form