Lukk søk

CHL

October 4, 2022

Ilves-dobbel avgjør for Oilers: - Avansement er viktig for oss

En hektisk Oilers-uke starter i finske Tampere der tirsdagens oppgjør mot Ilves kan avgjøre som det blir mer Champions Hockey League-spill denne vinteren.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

- Avansement er viktig for oss. Nå er vi en posisjon hvor vi kan gå videre. Det ønsker vi. Vi har veldig lyst til å kjenne på utslagsrundene i CHL igjen, sier Oilers-målvakt Henrik Holm til Rogalands Avis.

Etter fire av seks kamper i gruppespillet ligger Oilers på tredjeplass i gruppe E med fem poeng. Sveitsiske Fribourg-Gotteron leder med ni, Red Bull Salzburg har har sju og finske Ilves tre.

Nå skal alt avgjøres med to dueller mellom nummer én og to mens Oilers møter finnene i VM-arenaen i Tampere tirsdag kveld før det kan bli en helt avgjørende kamp i Stavanger 12. oktober.

Rekord?

De to beste lagene i hver pulje går videre til åttedelsfinalene. Det vil i så fall være rekord for Oilers i CHL-sammenheng.

- Nå har vi fått en veldig god start i CHL, men faktisk kunne vi hatt enda bedre uttelling også, mener Holm.

Oilers, som etter en shaky start i Fjordkraft-ligaen nå kommer fra seks poeng fra hjemmemøtene med Ringerike og Manglerud Star, vet godt hva som venter i praktfulle Nokia Arena i kveld.

En som kjenner Ilves bedre enn de fleste er Colton Beck som ble hentet til Oilers fra Liiga-klubben foran denne sesongen.

- Det føles som det var i går jeg var her sist faktisk, men det føles godt å være tilbake og jeg gleder meg. Det blir en herlig atmosfære og mye action i hallen. Ilves er en bra klubb og et bra lag med mye fart og godt overtall så det blir en tøff test for oss, sier Beck til Oilers' Facebook-side.

Tabelleneren

I det meget jevne Liiga-tabellen er det nettopp Ilves som leder etter ni serierunder med seks seirer og tre tap foran TPS Turku og Lukko.

- Sist vi spilte i Tampere var den i en sliten gammel ishall. I dag spiller vi i den flotteste arenaen i Europa. Gøy å få være med på, skriver Oilers-sjef Pål Haukali Higson på Twitter.

- Det virker som de spiller pucken raskt og er pasningssikre. De har gode skøyteløpere. Vi må holde laget samlet slik vi har gjort de siste kampene i Europa. Skuddene som kommer må holdes på utsiden av farlig sone. 40-50-skudd mot går helt fint å ta seg av om de kommer derfra, sier Holm.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.
Tags:

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form