Lukk søk

July 8, 2021

Ikke overrasket på Lørenskog: - Vi skilles som venner

Kenneth Larsen har både vært hovedtrener og nå bygd opp et nytt lag på Lørenskog. Nå avsluttes samarbeidet og mediene spekulerer i en VIF-retur.

Det var TV2 som var først ute med nyheten at VIF ble neste stoppested for Vålerenga-gutten, hvor han er tiltenkt en rolle som assistent for tidligere landslagstrener Roy Johansen. Vålerenga har enda ikke bekreftet ryktet, men i Lørenskog så bekrefter de at han er ferdig.

- Det kom litt overraskende for oss, men det har vært en prosess rundt dette. Og den prosessen setter vi strek for nå, forteller daglig leder Mats Wibe-Lund til nitten.no

VIF neste?

Utenom å ha vært i Frisk Asker i 18/19 sesongen har Larsen vært i Lørenskog siden 13/14 sesongen, og har i tillegg vært med Lørenskog ned i 2.divisjon. Nå skilles partene og de skilles som venner i følge Wibe-Lund.

- Vi er ekstremt takknemlige for den jobben som Kenneth Larsen har gjort for oss i en lengre tid. En flott person som vi ønsker lykke til videre.

Har han gitt utrykk for at han vender hjem til Vålerenga?

- Nei, ikke til oss. Har sett at det blir litt spekulasjoner rundt hvor han skal. Han er fra klubben, så jeg kan ikke se for meg at han havner i Stjernen, for å si det sånn, fortsetter han.

- For oss så har denne prosessen handlet om å opptre ryddig både for han og for klubben. Vi i Lørenskog føler at vi er på et sted hvor vi kan greie oss selv. Og da er vi mer avhengig av det kollektive kontra enkeltmenneske hvis du forstår meg riktig, forteller Wibe Lund.

Ønsker ikke å sette kjepper i hjulene

Lørenskog skal kommende sesong spille i 1.divisjon. En divisjon som blir spådd en jevn sesong med flere opprykkskandidater til Fjordkraft-ligaen. At en viktig brikke som Kenneth Larsen forlater klubben i juli var nok ikke i planlegging til den hardtsatsende klubben fra Romerike.

- Du kan si hva du vil om timingen på dette. Den er naturligvis ikke så heldig, med tanke på at sesongen og isen snart kommer i gang. Vi følger vår plan med å gi unggutter sjansen, og jeg føler at vi ikke stopper våre ambisjoner og policy i klubben med at Larsen velger andre alternativer. Det må vi respektere, enkelt og greit.

Wibe-Lund poengterer også at Lørenskog ikke ønsker å være en klubb som skal tvinge spillere eller ledere til å være i klubben hvis tilbudet kommer fra noen som kan tilby dem mer enn hva de innehar.

- Det er og skal være klubbens policy føler jeg. Får du et bedre tilbud av noen som er bedre enn oss, så skal du få lov til å prøve ut dette. Og derfor kan vi ikke avvikle oss fra den selv om timingen blir dårlig.

Har snart en ny trener på plass

Klubben må ut på trenerjakt, og at den jakten snart kan være avsluttet.

- Vi har noen navn på blokken. Men vi ønsker oss en person som passer inn i det arbeidet som vi har bygd opp, og som ønsker å bygge det videre.

Noen kjente navn?

- Spørs jo helt hvem du spør, men tipper at ikke mange setter maten i halsen av signeringen. Men det betyr heller ingenting for oss nå. Vi ønsker oss en ung trener som tenker nymoderne ishockey, og ønsker å utvikle den unge stammen med ishockeyspillere vi har fra før. De skal få lov til å utvikle seg på lik linje som det sporten gjør, og da vi trenger vi en trener som forstår seg på moderne hockey, avslutter han.

- Jeg blir å finne innen ishockeyen

Hovedpersonen selv takker Lørenskog for å en fin reise og forteller til Nitten.no at han blir å finne i det norske ishockeymiljøet fremover.

- Det har vært en fin reise, og jeg har bare fine ting og si om klubben. Det har vært og er masse kompetanse i klubben som de vil få nytte av i tiden fremover. Et fantastisk lag som kommer til å bite godt fra seg i fremtiden. Personlig tar jeg en dag av gangen, forteller Kenneth Larsen.

Spekulasjonene rundt en VIF-retur har fremkommet mediene, men Larsen selv bruker ikke så mye energi på dette.

- Nei, jeg har ikke uttaleser angående Vålerenga-ryktene. Nå skal jeg fortsette det prosjektet jeg jobber med på Hellerud videregående skole, hvor studenter kan kombinere ishockey med byggfag. Det er en fin kombinasjon for mange unge spillere, forteller han entusiastisk.

Gir du deg på toppnivå nå, Larsen?

- Nei, overhodet ikke. Jeg elsker å jobbe med ishockey, og blir helt sikkert å finne i en klubb når det hele starter igjen. For meg så har ishockeyen vært en livsstil og det vil den fortsette å være i årene fremover også, avslutter Larsen.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.
Tags:
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form