Lukk søk

Elitehockeyligaen

February 13, 2023

Ikke misunnelig på gull-konkurrentene: - Syns ikke man skal bruke penger man ikke har

Selv med seriegullet innen rekkevidde lar ikke Sjur Robert Nilsen seg friste til å gå ut over budsjett i håp om å sikre Spartas første pokal på 12 år.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

- Jeg syns ikke man skal bruke penger man ikke har.

Det sier Sjur Robert Nilsen, sjef for et Sparta-lag på jakt etter klubbens første gull siden «the double» våren 2011, til nitten.no noen få dager før overgangsvinduet stenger.

Med seier mot Grüner i den utsatte kampen tirsdag, vil Sparta ligge kun ett poeng bak serieleder Stavanger Oilers fem serierunder før slutt. Også Storhamar, Vålerenga og delvis Stjernen henger med i gullkampen.

- Tetstriden er tøff den. Vi er kjempefornøyde med å være der vi er, men den siste uken tapte vi fire poeng mot Ringerike og Grüner. Nå handler det om å gi oss selv best mulig forutsetninger inn mot et sluttspill, sier Nilsen.

- Hvordan vurderer du de fire lagene øverst på tabellen nå?

- Jeg her ikke lyst til å vurdere motstanderne mine nå. Det får noen andre gjøre. Vi har mer enn nok med å ha fokus på det vi selv skal gjøre.

Myhre inn

Men mens Nilsen har måttet nøye seg med å hente 18 år gamle Jonas Myhre fra Lørenskog i 1. divisjon den siste tiden, har Sparta-sjefen sett rivalene i toppen ruste opp skikkelig foran de avgjørende ukene.

Vålerenga har styrket troppen betraktelig siden seriestart med blant annet landslagsspiller Andreas Martinsen og canadieren Justin Hamonic, Storhamar har signert David Booth og Jakub Kindl i tillegg til Lillehammer-duoen Trym Gran og Sverre Rønningen mens Stavanger Oilers sikret seg Nick Dineen og hentet tilbake Rob Bordson.

Og det kan være mer på vei. Blir Sparta-treneren misunnelig på sine ressurssterke konkurrenter i toppen?

- Nei. Vi har begynt på noe her, og jeg vil si vi i Sparta vinner kanskje hvert 15. år. Når det er sagt vil vi gjerne vinne og har gjort det veldig bra i år. Vi visste før sesongen at utfordringen vår kunne bli skader. Nå har vi hatt en del av det, men jeg syns vi har håndtert det tilfredsstillende. Ut fra økonomien vi har syns jeg det ville vært feil for oss der vi er nå å hente en utlending til nå og ende opp med en på tribunen. Ikke har vi de pengene heller, sier Nilsen.

Nilsen har heller ikke latt seg friste til å bruke midler som ikke finnes i budsjettet selv med seriegullet innen rekkevidde og gode muligheter for å gjøre et godt sluttspill som igjen kan generere inntekter i Sparta-kassa.

- Jeg syns ikke man skal bruke penger man ikke har. Som trener og Sparta-mann vil jeg gjerne vinne og sette klubben på kartet, men det kan ikke ha en for høy pris heller. Jeg tror man skal være litt tro mot hvordan man vil drive. Men jeg er ikke kritisk til det andre gjør, alle må selv velge hvordan de vil drive, presiserer Sparta-sjefen.

Holøs i teamet

Med Jonas Holøs inn i trenerteamet ut sesongen og bruddskade på Jonas Meisingset, fikk Sparta på plass Jonas Myhre i Sarpsborg denne helgen. Debuten kan komme mot Grüner allerede tirsdag for 18-åringen.

- Det har vært usikkerhet rundt et par av backene, og da mente jeg det var riktig å hente inn Myhre nå. Det er en spennende norsk spiller med fremtiden foran seg. Jeg håper og tror han både kan hjelpe oss og avlaste litt. Vi har måttet bruke Magnus Nilsen som back og hatt flere juniorer som har trent mye med oss. Nå var det riktig å styrke oss, beskriver Nilsen.

- Føler du dere konkurrerer på en annen hylle enn rivalene i toppen?

- Jeg syns hver enkelt klubb må drive på den måten de selv ønsker. Jeg har full respekt for det. Vi i Sparta skal gjøre alt vi kan for å vinne, men det er det kun ett lag som kan gjøre. Hvem vet om vi hadde hentet nok en utlending og plassert en på tribunen om vi hadde nok penger. Jeg vet ikke. De pengene har vi uansett ikke, men jeg håper kanskje ikke vi hadde gjort det. Jeg har full respekt for at lag gjør alt de kan for å vinne. Innenfor visse rammer skal man gjøre det. Men vi hadde måttet gå utenfor våre rammer nå, og da skal man ikke gjøre det.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form